Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.50
BTC/USDT
70,818.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Biz yaradandan ötürü seviyoruz

Başbakan Erdoğan, ''Ben Türk'ü de Arap'ı da Kürt'ü de seviyorum ama Kürt olduğu için, Arap olduğu için, Türk olduğu için değil, yaradandan ötürü seviyorum'' dedi.

30.12.2012 - Güncelleme : 30.12.2012
Biz yaradandan ötürü seviyoruz

ŞANLIURFA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Viranşehir'de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, dün Şanlıurfa'da yaptıkları 130 milyon lira tutarındaki 25 tesisin açılışla birlikte 2 günde kente 36 kalemde 211 milyon lirayı bulan bir yatırım kazandırdıklarını söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Hamdolsun, milletimizle gönül birlikteliği yapıyoruz. Ben Türk'ü de Arabı da Kürt'ü de seviyorum. Ama Kürt olduğu için, Arap olduğu için, Türk olduğu için değil, yaratandan ötürü seviyorum. Onun için AK Parti iktidarı güçlü. Onun için geleceğe güçlü yürüyoruz. Makam, mevki, para, pul değil, yaratandan ötürü sevmek. 

Özgürlüklerin iktidarıyız

Tüm imam hatiplilerin ve meslek lisesi mezunlarının istedikleri üniversiteye gitme hakkını kazandığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Çünkü biz özgürlüklerin partisiyiz. Biz özgürlüklerin iktidarıyız. Bunu başardık. 4-4-4, 444, bu kod numaramız. Zorunlu eğitim öğretim 12 yıl. İstiyoruz ki bizim bizim yavrularımız çok iyi yetişsinler. İnşallah her biriniz yabancı dili ana diliniz gibi konuşacaksınız. En az bir tane, bunu başaracaksınız. Onun için daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz.'' 

Erdoğan'ın uyarısı

Başbakan Erdoğan, ''kardeşlerim'' diyerek hitap ettiği alandakilere, ''Benim yalnız sizden bir ricam var, herhalde elektriği kaçak kullanmayacağız değil mi? Çünkü siz haramı helali çok iyi bilirsiniz. Ben inanıyorum ki Viranşehirli kardeşimin gırtlağından haram geçmez. Evet, inşallah geçmeyecek'' diye konuştu.

Bizde ayrımcılık olmaz

Daha sonra Ceylanpınar ilçesine geçerek burada Cumhuriyet Caddesi'nde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, ''Bu ülkede AK Parti iktidarı birliğin, beraberliğin iktidarıdır. Biz de ayrımcılık olamaz. Biz Kürt'üyle, Arap'ıyla, Türk'üyle biriz,beraberiz. Onun için aramıza nifak tohumları ekenlere, nifak tohumları atanlara asla prim vermeyiniz'' dedi.

''Terör belasına karşı ortak mücadele vereceğiz. Bir, beraber, iri ve diri olacağız'' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ''Biz hizmeti 'Buradan bize oy geliyor' diye vermeyiz. Bu ülkenin bütün toprakları, halkın tamamı bizim. Nerede bir insan varsa biz oraya hizmet götürürüz'' şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın