Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,230.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Biber gazı parfüm değil

İçişleri Bakanı Şahin, polisin biber gazı kullanımına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

16.11.2012 - Güncelleme : 16.11.2012
Biber gazı parfüm değil

TBMM 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. 

Şahin, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ve Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz hakkında, basına yaptıkları açıklamalardan dolayı soruşturma başlatıldığını anımsatarak, soruşturmaların objektif şekilde yürütüleceğini ve kanaat neyse gereğinin aynen yapılacağını söyledi. 

Şahin, 29 Mart 2009'dan bu yana AK Parti'li belediyeler hakkında bin 535, CHP'li belediyeler hakkında bin 26, MHP'li belediyeler hakkında 415, BDP'li belediyeler hakkında 158 ön inceleme izni verildiğini açıkladı. Şahin, bunlardan AK Parti'li belediyeler hakkında 585, CHP'li belediyeler hakkında 421, MHP'li belediyeler hakkında 218 ve BDP'li belediyeler hakkında 93 soruşturma izni verildiğini bildirdi. 

Biberden üretilmiştir
Biber gazının özelliği hakkında bilgi veren Şahin, şöyle konuştu: 
''Biberden üretildiği için 'organik' demek yadırganıyorsa da gerçeğe aykırı değildir. Biberden üretilmiştir. Ben size burada birkaç acı yeşil biber ikram etsem etkisini hissedersiniz. Bu biber gazı da parfüm değil. Bu maksatla sıkılmıyor. Her yerde de sıkılmıyor. Nerede sıkılıyor? Kanunsuz eylemlerin içinde olan, hukuka, düzene aykırı davranışta ısrar edenlere, saldırı yapanlara en hafif caydırıcı madde olarak kullanılıyor.

Milletvekillerimiz biber gazı uygulamasına asla dahil değil. Yalnız milletvekilleri bilmeden, kanunsuz gösteri yürüyüşü yapan, girilmemesi gereken yerlere girmek isteyen, yürünmemesi gereken yerlere yürümek isteyen gruplarla rastlaştıklarında, biber gazı şahıs değil, grup gözetilerek, eylemci gruba yönelik uygulandığından, ister istemez havayı teneffüs ettiklerinden kaçınılmaz şekilde bundan etkilenebiliyorlar. Bu nedenle milletvekillerimiz, ne biber gazının ne diğer başka caydırıcı güvenlik önlemi uygulamamızın muhatabı değildirler, olmadılar, olamazlar.'' 

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın