
BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, bedelli askerliğin ''devlete para toplama yasası'' olduğunu savundu.***
TBMM
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında, Van'da yaşanan deprem nedeniyle Başbakan'ın ''yaza kadar dayanın'' dediğini savunarak, "Biriken parayı şimdi konteynere prefabrike eve harcamayacaksın da ne zaman harcayacaksın? Herhalde Başbakan seçime bir yıl kala Van'da şov yapmak için para biriktiriyor" diye konuştu.
Bedelli askerlikle ilgili de Başbakan'ın ''8 ay önce söylediklerini tekzip'' etiğini ileri süren Kışanak, parası olanın askerlikten kurtulacağı bir formülün halka sunulduğunu ileri sürdü.
''Neden böyle alelacele bedelli askerlik yasasını gündeme getirdiler? Niye böyle telaşla kaynak arayışı içinde? Ekonomik kriz mi kapıda, büyük bir savaş harcaması mı yapılacak?'' sorularını yönelten Kışanak, ''Bu devlete para toplama yasasıdır'' diye konuştu.
Dersim tartışmalarına da değinen Kışanak, ''Dersim'de büyük bir katliam yaşandı. Bunu oraya buraya çekmeye gerek yok. Açıkça devlet politikasının bir sonucuydu ve devlet yönetimindeki herkes bundan doğrudan sorumludur. Kimse bunu gizleyip 50 bin kişi katledemez. Kim sorumluydu, değildi tartışması gerçeği kapatmak ve gizlemekle ilgili'' dedi.