Dolar
39.67
Euro
45.74
Altın
3,353.94
ETH/USDT
2,516.30
BTC/USDT
104,609.00
BIST 100
9,102.02
Politika, arşiv

BBP partilerle ittifak yapmayacak

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, "Seçimlerde parti ittifakı yapmayacağız. 81 il, 957 ilçe ve 1977 beldede adayımız var" dedi.

08.10.2013 - Güncelleme : 08.10.2013
BBP partilerle ittifak yapmayacak


ANKARA -Cüneyt Ateş

 Büyük Birlik Partisi yerel seçimlerde ittifaka gitmeyerek, tüm il, ilçe ve beldelerde aday gösterecek.

Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Ahmet Gürhan, AA muhabirine, BBP'nin Türk siyasetine getirdiği ilkeli duruşunun seçimlerde kendilerine oy olarak döneceğini ifade etti.

Yerel seçimlerde diğer partilerle ittifak yapmayacaklarını bildiren Gürhan, "81 il, 957 ilçe ve 1977 beldede adayımız var" dedi. 

Büyükşehir belediyesi adaylıkları için 500 lira, il belediyeleri için 300 lira, ilçe belediyeler için 200 lira ve belde belediyeleri için de 100 lira aday başvuru ücreti belirlediklerini anlatan Gürhan, belediye meclis üyelikleri ile ilgili fiyatlandırmayı illere bıraktıklarını kaydetti. Gürhan, kadınlar ve engellilerden ise ücret alınmayacağını dile getirdi.

Ahmet Gürhan, sevilen, saygı ve kabul gören kişileri aday göstermek istediklerini vurgulayan Gürhan, "En azından 'BBP'nin adayı seçilemedi ama şu kadar iyi bir insandı' dedirmek istiyoruz" diye konuştu.

Hiçbir belediyede soruşturma geçirmediklerini belirten Gürhan, hükümlüleri ya da ismi bazı şaibelere karışanları aday göstermeyeceklerini söyledi.

İl bazında sadece Sivas Belediye Başkanlığının kendilerinde olduğunu anımsatan Gürhan, "Sivas'ta hem hizmet yaptık hem de belediyeyi borca sokmadık. Rahmetli 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun, hatırına verildi' denilen oylar şimdi hizmetin karşılığı olarak verilecektir" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
BBP
Bu haberi paylaşın