Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.00
BTC/USDT
70,339.00
BIST 100
9,135.58
Politika

Başbakan Yıldırım: Bizim devletimiz de var vatanımız da var

Başbakan Yıldırım, "Emperyal güçlerin büyük planları var. Sizin ne haddinize Kürtlere devlet kurmak. Bizim devletimiz de var, ay yıldızlı bayrağımız da var, vatanımız da var. Siz işinize bakın." dedi.

Ferdi Türkten  | 08.06.2018 - Güncelleme : 08.06.2018
Başbakan Yıldırım: Bizim devletimiz de var vatanımız da var

Ankara

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Telekom Ankara Genel Müdürlük Binası Açılış Töreni ve iftar programına katıldı.

Yıldırım, iftar sonrası yaptığı konuşmada, bir marka olan Türk Telekom'un 1,5 asırdan fazla geçmişi bulunduğunu belirterek, dünyanın değiştiğini, kurumların ne kadar eski tarihe sahip olursa olsun değişimi okuyamaması durumunda yok olup gideceğini söyledi. 

Ülkelerin gelişmişliğinin, sahip oldukları araziye, nüfusa ya da zenginliğe göre ölçülmediğini aktaran Yıldırım, iletişim, bilgi  teknolojileri, katma değerli ürün ve hizmetlere bakıldığını dile getirdi.  

"Türkiye, 2002'de altyapı gelişmişliği bakımından dünyada 39'uncu sıradaydı. 2017 sonunda yatırımlar sonucu 9'uncu sıraya yükseldi." diyen Yıldırım, bunun mutlak bir başarı ve gelişme olduğunu söyledi.

Yıldırım, haberleşme alanın yaygınlık kazanmasının hayatın her alanında yeni gelişmelere imkan sağladığını, bu sayede mesafelerin, saat farklarının ortadan kalktığını, dünyanın en batısı ile en doğusunun birbiriyle 7 gün, 24 saat haberleşebildiğini, iş yapabildiğini vurguladı.

Yıldırım, "2003 yılında 16-74 arasındaki nüfusumuzun sadece yüzde 19'u internetle tanışmıştı, internet kullanabiliyordu, şimdi her 100 kişiden 67'si interneti kullanıyor, işini gücünü yapıyor. Yani bilgi toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirdik." dedi. 

"TRT'yi basarsak darbeyi yaptık zannettiler ama yanıldılar"

Haberleşmenin ve iletişimin en büyük öneminin, vazgeçilmez olduğunun, en son 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminde görüldüğüne işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Darbeciler 60'lı, 80'li yıllardaki gibi TRT'yi basarsak, darbeyi yaptık zannettiler ama yanıldılar. Onlar TRT'yi belki bir saatliğine işgal ettiler ama Türkiye'nin haber kaynakları, medya kaynakları o kadar gelişmişti ki sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız, biz, vatandaşlarımızı darbeye karşı meydanlara çağırdık, meydanlar dolup taştı ve bu alçak darbeciler de hak ettikleri cezayı gördüler. Millet o gün, o gece darbecilere darbeyi vurdu. Nasıl vurdu? İşte bu iletişim sayesinde, internet sayesinde, sosyal medya sayesinde, haberleşme altyapısının çeşitlenmesi sayesinde bunu başardık."

"Kürtler, Türkler etle tırnak gibiler"

Yıldırım, vatandaşların daha güzel bir ülkede yaşamanın hayalini kurduğunu vurgulayarak, "Biz farklılıklarımızla zenginiz. Kürt, Türk, Türkmen, Arap, Çerkez, ne olursak olalım, bu topraklarda bin yıldır biriz, beraberiz, kardeşiz. Bizim bu kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez." görüşünü paylaştı.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Emperyal güçlerin büyük planları var. Amaç, bölgenin sigortası, teminatı olan Türkiye'yi zayıflatmak ve bölgedeki kaosu, kargaşayı, Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de daha da körükleyerek, bölgenin kaynaklarının üzerine çökmek. Hedef bellidir. Bunun için Kürt kardeşlerimizi de maalesef istismar etmekten geri durmuyorlar. Neymiş efendim, Kürtlere devlet kuracaklarmış. Sizin ne haddinize Kürtlere devlet kurmak. Kürtler, Türkler Anadolu topraklarında bin yıldır beraber yaşıyor. Etle tırnak gibiler. Bizim devletimiz de var, ay yıldızlı bayrağımız da var, vatanımız da var. Siz işinize bakın.

Birinci Cihan Harbi'nden sonra Cezayir'de ne yaptılar? 'Siz Berberi'siniz, siz Arap'sınız, siz birbirinize benzemezsiniz.' deyip onları birbirlerine düşürdüler. Sonra da ülkenin üzerine çöktüler, sömürülerini sürdürdüler. Oyuna gelmeyeceğiz kardeşlerim. Birbirimize kenetleneceğiz. Gün, birlik günüdür. Beraberlik günüdür, kardeşlik günüdür. Birlikte Türkiye olmak günüdür. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkma günüdür. Gazilerimize sahip çıkma günüdür."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın