
DP Genel Başkanı Zeybek, ''Amerika ve bir takım güçlerce İslam Dünyasında bir çatışma istendiğini'' bildirdi.***
ANKARA
Namık Kemal Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, Libya'da yaşananların ''Büyük Ortadoğu Projesi'' kapsamında gerçekleştiğini, amacın, bu ülkeleri ele geçirip kaynaklarını tam anlamıyla denetim altına almak olduğunu iddia ederek, iktidarın da ''Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında kendilerine verilen görevleri bire bir yerine getirdiğini'' savundu.
Hükümetin Libya'ya yaptığı 200 milyon dolarlık yardımın nereden ve nasıl geldiğini soran Zeybek, açıklamasında, ''Sayın başbakanımızın yapay bir kahraman haline getirilmesi, İslam Dünyası'nda yıldızı parlayan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a karşı bir suni kahraman icat edip, uygun zamanı beklemek ve zamanı öne almak için yapılan işlerdir'' ifadelerine yer verdi.
Suriye'de yaşananları da aynı çerçevede değerlendiren Zeybek, gelişmelerin ''İslam Dünyasını birbirine kırdıracak büyük bir tehlike'' içerdiğini kaydetti. Zeybek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Suriye yönetimi kendilerinin Alevi-Şii dedikleri bir inanç grubuna mensup insanlardır. Türkiye kendisinden istenileni yapar ve Suriye'ye askeri müdahalede bulunmak gibi bir yanlışı yaparsa, bu tüm İslam Dünyasında, Sünni-Şii çatışmasının başlaması demektir. Türkiye'ye yaptırılmak istenen budur. Amerika ve bir takım güçler tarafından İslam Dünyası'nda bir çatışma meydana getirilmek isteniliyor.''