
Burhan Kayatürk, ''Muhtemelen devlet nişanı, Pakistan'ın zor zamanında yaptığımız çalışmalardan dolayı uygun görülmüştür'' dedi.***
VAN - Yahya Öylek
Kayatürk, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat'ın telefon ederek ''Pakistan Devlet Nişanı''na layık görüldüğünü öğrendiğini söyledi.
Haberi alınca çok sevindiğini dile getiren Kayatürk, ''İnsanın takdir edilmesi ve ödül alması sevindirir. Pakistan ile ayrı bir hukuku olan ve oraya değer veren biri olarak beni ayrıca gururlandırdı. Dünyanın en prestijli ödülü olan Nobel Ödülünü veya dünyanın başka bir ülkesinden başka bir ödül alsaydım bu kadar mutlu olmazdım. Bu nişan çocuklarımın ve torunlarımın şeref duyacağı bir ödüldür'' diye konuştu.
Burhan Kayatürk, ödüllerin Pakistan'ın Milli Günü olan 23 Mart tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda törenle verildiğini dile getirerek, Pakistan'daki eğitim ve iş hayatı sürecinde halk ile çok iyi dostluk geliştirdiğini söyledi.
Pakistan'da 2005 yılında büyük bir deprem yaşandığını hatırlatan Kayatürk, ''Türkiye'nin yaptığı yardım faaliyetleri içinde yer aldım. Muhtemelen devlet nişanı Pakistan'ın bu zor zamanında yaptığımız çalışmalardan dolayı uygun görülmüştür'' dedi.