
CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler, Adalet Bakanı Ergin'in yasadışı dinlemelerle ilgili sözlerini eleştirdi.***
ANKARA
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yasadışı dinlemelerle ilgili sözlerini eleştirerek, ''Sayın Bakanın dinlemelerle ilgili olarak 'Kılıçdaroğlu açıklasın' demesi ve 'cep telefonundan bile dinleme yapılabiliyor biz ne yapalım' diye açıklama yapması, hem bir aczin hem de dinlemelerden hükümetin haberdar olduğunun itirafıdır'' ifadesini kullandı.
Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, ''Deniz Feneri e.V Bağlantılı Soruşturma, tutuklu milletvekillerinin durumu ve yasadışı dinlemelere'' ilişkin sözlerini değerlendirdi.
Ergin'in, ''Deniz Feneri e.V Bağlantılı Soruşturma'' konusunda ''Bu soruşturma 3 yıldır devam ediyor, savcıların çalışmalarına kimse müdahil olmadı'' ifadesini kullandığını kaydeden Güler, ''Ne zamana kadar müdahil olmadı Sayın Bakan? Soruşturmada AKP'lilerle, hatta bir Bakanın özel kalemiyle ilişkiler ortaya çıkana kadar mı? Savcılar o belge ve bilgiye ulaşınca mı görevden alındı?'' diye sordu.
Sayın Bakanın dinlemelerle ilgili olarak 'Kılıçdaroğlu açıklasın' demesi ve 'cep telefonundan bile dinleme yapılabiliyor biz ne yapalım' diye açıklama yapması, hem bir aczin hem de dinlemelerden hükümetin haberdar olduğunun itirafıdır. 'Kılıçdaroğlu açıklasın' diyen Bakan bilsin ki, CHP iktidarında bu ve benzeri her tür hukuksuzluk hem açıklanacak, hem de herkes hukuksuz tasarrufunun bedelini ödeyecektir.''