
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınıyla mücadele ederken şehit olan Alperen Özcan, Bayram Eren Arslan, İlker Onarıcı, Tekin Enes Sarıyıldız, Eyüp Dereli ve Enes Kızılyer son yolculuklarına uğurlandı. (TBMM - Anadolu Ajansı)

Cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan Denizlili orman işçisi Sercan Ütni ve Hilmi Şahin için Denizli Orman Bölge Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törende şehitlerinin aileleri büyük üzüntü yaşadı. (Lokman İlhan - Anadolu Ajansı)

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ile şehitlerin yakınları katıldı.





Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan orman muhafaza memuru Enes Kızılyer, Karabük'te son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sağ 2) da katıldı. Kacır, şehidin babası Ayhan Kızılyer'e (sol 2) başsağlığı diledi. (Zafer Göder - Anadolu Ajansı)

Cenaze töreninde Şehidin babası Ayhan Kızılyer oğlunun tabutuna sarıldı.

Törene şehidin mesai arkadaşları orman muhafaza memurları da katıldı.

Cenaze namazına şehidin babası Ayhan Kızılyer (sağ 4), Sanayi ve Teknoloji bakanı Mehmet Fatih Kacır (sağ 3) ile Karabük Valisi Mustafa Yavuz (sağ 5) da katıldı.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şehidin tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı.

Yangında hayatını kaybeden orman şehitleri, Alperen Özcan, Bayram Eren Arslan, İlker Onarıcı, Tekin Enes Sarıyıldız ve Muharrem Can için Çankaya'da bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende şehit aileleri ve yakınları üzüntü yaşadı. (Akın Çeliktaş - Anadolu Ajansı)








Törende AKUT gönüllüleri üzüntü yaşadı.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınıyla mücadele ederken şehit olan 5 AKUT gönüllüsü, Ankara'da son yolculuklarına uğurlandı. (Ömer Taha Çetin - Anadolu Ajansı)



Şehit aileleri ve yakınları cenazede üzüntü yaşadı. (Ömer Taha Çetin - Anadolu Ajansı)










Düzenlenen törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş (sağ 2)), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağ 3), CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sağda) ile siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, çok sayıda AKUT gönüllüsü ve vatandaşlar katıldı.




Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan dozer operatörü Eyüp Dereli'nin cenazesi, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi. Dereli'nin yakınları törende üzüntü yaşadı. (Zehra Ongan - Anadolu Ajansı)

Yangına müdahale ederken şehit olan 37 yaşındaki Dereli'nin cenazesi, Çamlıca Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Reşadiye Camisi'ne getirildi. (Mustafa Yılmaz - Anadolu Ajansı)

Cenazede şehidin babası Salih (solda) ile ikiz kardeşi Faik Dereli (sağ 2), üzüntü yaşadı.


Yakınları, musalla taşına konulan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp uzun süre gözyaşı döktü.


Cenaze törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şehidin eşi Eda, babası Salih, annesi Habibe, ikiz kardeşi Faik ve çocukları ile yakınlarına başsağlığı diledi.


Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan orman muhafaza memuru Enes Kızılyer, Karabük'te son yolculuğuna uğurlandı. Orman şehidi Enes Kızılyer'in (25) cenazesi, ailesi tarafından Ankara'dan alınarak memleketi Karabük'e getirildi. Kızılyer için Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. (Yusuf Korkmaz - Anadolu Ajansı)


Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan ağır taşıt şoförü Tolunay Kocaman'ın cenazesi memleketi Eskişehir'de toprağa verildi. (Atahan Gezer - Anadolu Ajansı)

Yangına müdahale ederken şehit olan 28 yaşındaki Kocaman'ın Türk bayrağını sarılı cenazesi, Seyitgazi ilçesi Kümbet Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından törenin düzenleneceği mahalle meydanına getirildi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kocaman'ın cenazesi, Kümbet Mezarlığı'na defnedildi.

Anne Hatice Kocaman, oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü.

Baba Hüseyin Kocaman, törende ayakta durmakta güçlük çekti.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan orman işçileri Sercan Ütni (26) ve Hilmi Şahin (23) için Denizli'de tören düzenlendi. (Ali Bilge - Anadolu Ajansı)

Törende şehitlerinin aileleri büyük üzüntü yaşadı.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan Denizlili orman işçisi Hilmi Şahin'in cenaze namazı Denizli'nin Beyağaç ilçesine bağlı Geriçam mahalesi pazar yerinde kılındı. Şahin, namazın ardından mahalle mezarlığına defnedildi. (Lokman İlhan - Anadolu Ajansı)

Törene, şehitlerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak (sol 2) da katıldı.


Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan orman işçisi Sercan Ütni'nin cenaze namazı Denizli'nin Beyağaç ilçesine bağlı Sazak mahallesinde kılındı. Cenaze törenine katılan Ütni'nin ailesi ve sevenleri tabutun başında üzüntü yaşadı.

