
Malatya’da, şehrin coğrafi işaret tesciline sahip ürünü olan kayısı için hasat dönemi başladı. (Bayram Ayhan - Anadolu Ajansı)

Sıcak yaz mevsiminin gelişiyle olgunlaşan kayısılar, hasat edilerek yaş meyve olarak tüketmek veya kurutmak için ayrılıyor.

Dünyanın ve Anadolu’nun farklı bölgelerinde yetişen meyvenin birçok türü Malatya’da da yetişiyor.

Farklı illerden Malatya'ya gelip sabah erkenden çalışmaya başlayan işçiler, kayısı silkeleme, toplama ve serme işleri için çalışıyor.




Kurutmalık kayısılar, güneşin altına serilerek bırakılıyor.






Gün kurusu olarak kurutulacak meyveler, daha fazla olgunlaşması için dalında bekletiliyor.








Öne çıkanlar
En Yeniler

Tribünlerin coşkusunun yerini topçu seslerinin aldığı Abbasiyyin Stadyumu, hala savaşın izlerini taşıyor

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden yetkililer ve bilim insanları için Tahran’da cenaze törenleri düzenlendi