Dolar
32.54
Euro
34.79
Altın
2,324.30
ETH/USDT
3,179.80
BTC/USDT
64,600.00
BIST 100
9,722.09
Çamura saplanan hayvanlar için seferber oldular
11.01.2019

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle bataklığa dönen tarlada mahsur kalan 67 koyun ve 1 eşek, jandarma ve itfaiye ekipleri ile köylülerin yoğun çabası sonucu kurtarıldı. ( Halil Fidan - Anadolu Ajansı )

"Türkiye'nin Yıldızları": Beytullah Eroğlu
Fotoğraf: Erhan Elaldı

Doğuştan iki kolu olmayan Milli paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, korkarak başladığı bu sporda uluslararası alanda elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor. Ailesinin desteğiyle spora başlayan milli yüzücü, uluslararası alanda önemli başarılar elde etti. ( Erhan Elaldı - Anadolu Ajansı )

Doğu Anadolu'da kış
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Muş'ta sis ve sıfırın altında 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkiliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Kazazede, suya düşen aracın sürücüsünü kurtardı
Fotoğraf: Şahin Özmen

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde aynı noktada meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında, kazazedelerden biri, su birikintisine düşen aracın kadın sürücüsünü boğulmak üzereyken kurtardı. ( Şahin Özmen - Anadolu Ajansı )

ViaSea
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

İstanbul'daki çeşitli müzeler, lunaparklar, eğlence ve oyun alanları, karne almanın heyecanını duyan çocuklara, sömestirde unutulmaz bir tatil yaşatacak. Öğrenciler, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlamanın verdiği huzurla tatili hem verimli hem de eğlenceli bir şekilde değerlendirmenin arayışı içine girecek. İstanbul'un yeni eğlence mekanlarından Tuzla'daki Viasea Akvaryum, Tema Park ve Aslan Park ile ziyaretçilerine geniş bir eğlence yelpazesi sunuyor. ( Serhat Çağdaş - Anadolu Ajansı )

Yarıyılda "şifalı" tatilin adresi Denizli
Fotoğraf: Emin Mengüarslan

Beyaz travertenleri, binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Denizli, yarıyıl tatilinde termal sularda şifa arayanların ilgi odağı oluyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan "beyaz cennet" Pamukkale de ziyaretçilerin vazgeçemediği turistik mekanların başında geliyor. Hierapolis'teki "Kleopatra Havuzu", Denizli'nin ziyaretçilerine unutulmaz bir anı yaşattığı yerler arasında bulunuyor. Milattan sonra 692'de meydana gelen depremde sütunların yıkılması ve termal suyun birikmesiyle doğal yollarla oluşan havuzdaki su, o yıllardan bu yana 36 derecelik sıcaklığını hiç yitirmedi. Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın yıkandığı rivayet edilen havuza girenler, 2 bin yıllık sütun ve mermer kalıntıları arasında binlerce yıl öncesine kulaç atma heyecanı yaşıyor. Havuzdaki suyun kalp damar hastalıkları, romatizma, deri, felç ve sinir hastalıkları ile içildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

Yıldırım vatandaşlarla sohbet etti
Fotoğraf: TBMM / Hakan Göktepe

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, cuma namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kıldı. Yıldırım, cuma namazı çıkışında vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. ( TBMM / Hakan Göktepe - Anadolu Ajansı )

Gazze sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri
Fotoğraf: Ashraf Amra

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri devam etti. Gazze'nin Han Yunus kenti doğusundaki İsrail sınırında toplanan Filistinliler, gösteri düzenlendi. ( Ashraf Amra - Anadolu Ajansı )

Paris'te 'Sarı Yelekliler'in gösterisi
Fotoğraf: Mustafa Yalçın

Fransa'da akaryakıt zamlarına tepki olarak başlayan, daha sonra hükümet karşıtı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin protestoları, başkent Paris'teki Orsay Müzesi yakınlarında devam etti. Güvenlik güçleri göstericilere müdahale etti. ( Mustafa Yalçın - Anadolu Ajansı )

Ankara'da bin polisin katılımıyla narkotik uygulaması
Fotoğraf: Ali Balıkçı

Altındağ ilçesinde bin polisin katılımıyla narkotik uygulaması gerçekleştirildi. Hava destekli ve narkotik köpekler eşliğinde gerçekleştirilen operasyonda, yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Uygulama kapsamında, tespit edilen 11 adrese özel harekat polislerince operasyon düzenlendi. Ekipler, şüphelilerin kapıları açmadığı yerlere, kapıları kırarak girdi. ( Ali Balıkçı - Anadolu Ajansı )

New York'ta rodeo heyecanı
Fotoğraf: Atılgan Özdil

ABD'nin New York kentinde "Profesyonel Rodeocular" oluşumu tarafından düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Rodeo şovu, Madison Square Garden'da yapıldı. Ünlü spor sahasını bir arenaya çeviren rodeocular, yüzlerce kiloluk boğaların üzerinde gösteri yaptı. ( Atılgan Özdil - Anadolu Ajansı )

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko İstanbul'da
Fotoğraf: Orhan Akkanat

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Aya Yorgi Patriklik Kilisesi'nde düzenlenen pazar ayinine katıldı. ( Orhan Akkanat - Anadolu Ajansı )

Sarıkamış şehitleri anılıyor
Fotoğraf: Hakan Burak Altunöz

Sarıkamış Harekatının 104. yılı kapsamında, Trabzon'da yürüyüş gerçekleştirildi. Şalpazarı ilçesi Sis Dağı eteklerindeki Şıhkıranı mevkiinde düzenlenen yürüyüşe, yaklaşık 3 bin kişi katıldı. ( Hakan Burak Altunöz - Anadolu Ajansı )

Ankara'da kar yağışı
Fotoğraf: Binnur Ege Gürün

Ankara'da etkisini sürdüren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar yağışıyla birlikte Kuğulu Park ve çevresinde güzel görüntüler ortaya çıktı. ( Binnur Ege Gürün - Anadolu Ajansı )

Ankara'da kar yağışı
Fotoğraf: Özge Elif Kızıl

Ankara'da iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü
Fotoğraf: Ahmet İzgi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde" temasıyla düzenlenen yürüyüş, Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nden başladı. ( Ahmet İzgi - Anadolu Ajansı )

Fransa'da sarı yelekliler yeniden sokaklarda
Fotoğraf: Mustafa Yalçın

Fransa'nın başkenti Paris'te sarı yeleklilerin gösterilerinin sekizinci haftasında polisle eylemciler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Binlerce eylemci sabah saatlerinde Paris'in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi'nde toplandı. Eylemler sırasında caddede ateşe verilen birçok araç kullanılamaz hale geldi. ( Mustafa Yalçın - Anadolu Ajansı )

Sarıkamış şehitleri anılıyor
Fotoğraf: Orhan Çiçek

Antalya, Muğla ve Burdur'da, Sarıkamış Harekatı'nın 104'üncü yılı dolayısıyla anma yürüyüşleri gerçekleştirildi. Antalya'da 2 bin 400 rakımlı Saklıkent Kayak Merkezi'nde, Vali Münir Karaloğlu ve vatandaşlar, tipide "Saklıkent'ten Sarıkamış'a Gençlik Şühedanın İzinde" sloganıyla temsili yürüyüş yaptı. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

Ankara'da kar yağışı
Fotoğraf: Erçin Top

Ankara'da etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar yağışıyla birlikte Kuğulu Park ve çevresinde güzel görüntüler ortaya çıktı. ( Erçin Top - Anadolu Ajansı )

Adana'da nehir taştı
Fotoğraf: Eren Bozkurt

Adana'da, Ceyhan Nehri'nin taşması sonucu birçok ev, tarla ve bahçe su altında kaldı. Bir çiftçi de tarlasına kayıkla girerek arazideki sulama motorunu su içinden çıkardı. ( Eren Bozkurt - Anadolu Ajansı )

Bosna Hersek'te Noel kutlamaları
Fotoğraf: Elman Omiç

Batı Balkan ülkesi Bosna Hersek'te Noel Bayramı arifesi kapsamında ateş yakıldı. Ortodoksların Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul ettiği 7 Ocak öncesi başkent Saraybosna'daki Eski Ortodoks Kilisesi önünde toplanan kalabalık ateş yakıp Ortodoks Noel'ini karşıladı. ( Elman Omiç - Anadolu Ajansı )

İstanbul’da kar yağışı
Fotoğraf: Şebnem Coşkun

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Taksim'de etkili oldu. ( Şebnem Coşkun - Anadolu Ajansı )

Şehirli martılar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Vapurların arkasından uçarak simit kapma mücadelesi içinde olan martılar, İzmir'de şehir hayatının da bir parçası olarak yüksek binaların arasında yaşıyor. İnsanlarla iç içe olan şehirli martılar daha çok ofislerin bulunduğu semtlerde camlardan uzatılan yiyeceklerle de besleniyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Şampiyon güreşçiler Yaşar Doğu'nun izinden gidiyor
Fotoğraf: Veysel Altun

Türk güreşinin efsanelerinden Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Yaşar Doğu'nun adıyla, memleketi Samsun'un Kavak ilçesinde faaliyet gösteren Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi'nde, yeni şampiyonlar yetiştiriliyor. ( Veysel Altun - Anadolu Ajansı )

Başkentte kar yağışı
Fotoğraf: Evrim Aydın

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca aralıklarla süren kar yağışı sabahın ilk saatlerine kadar etkili oldu. ( Evrim Aydın - Anadolu Ajansı )

Kayseri'de kar yağışı
Fotoğraf: Murat Asil

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde kar yağışı etkili oldu. ( Murat Asil - Anadolu Ajansı )

İki bin yıllık havuzda kar altında yüzme keyfi
Fotoğraf: Sercan Küçükşahin

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, "Kral kızı" olarak da bilinen Basilica Therma Roma Hamamında, sıfırın altında 6 derecede kar yağışı altında yüzme keyfi yaşanıyor. Yozgat Valiliğinin koordinesinde 2014 yılında Sarıkaya Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılan kazı çalışmaları sonrası gün yüzüne çıkartılan hamam kalıntıları ve termal suyla beslenen havuz, kış aylarında da tercih ediliyor. Hamam ve antik havuzun tanıtımına katkı sağlamak isteyen bir grup ilçe sakini, kar yağarken sıfırın altında 6 derecede havuza girdi. ( Sercan Küçükşahin - Anadolu Ajansı )

"Küçük Venedik" beyaz örtüsüyle daha güzel
Fotoğraf: Sergen Sezgin

Avrupa'nın en güzel kasabaları arasında gösterilen, "Küçük Venedik" olarak nitelendirilen Uluabat Gölü'ne kıyı Gölyazı Mahallesi, kar yağışının ardından oluşan beyaz örtüsüyle farklı bir güzelliğe büründü. Yaklaşık 2 bin 600 yıl önce yaşamın başladığı ve Japon Seyahat Acentaları Birliği (JATA) tarafından "Avrupa'nın en güzel 30 kasabası" arasında gösterilen, yağışların fazla olduğu dönemlerde göl suyunun yükselip evlerin önüne kadar gelmesi dolayısıyla "Küçük Venedik" olarak nitelendirilen yarımada üzerine kurulu mahalle, ilkbahar ve yaz aylarında daha fazla ziyaretçi ağırlasa da kışın da beyaz örtüsüyle misafirlerini bekliyor. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )

Khimki - Fenerbahçe Beko
Fotoğraf: Sefa Karacan

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 17. haftasında Fenerbahçe Beko, Rusya temsilcisi Khimki ile Arena Mytishchi’de karşılaştı. Fenerbahçeli Jan Vesely (sağda) rakibi Anthony Gill (solda) ile mücadele etti. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )

Gezmek için kiraladıkları otomobil alev aldı
Fotoğraf: Şafak Yel

Balıkesir'den İzmir'e gezmeye gelen üniversite öğrencisi iki gencin bulunduğu otomobil, İzmir'in Konak ilçesinde seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Olay yerine gelen polisler yolu trafiğe kapattı, itfaiye ekipleri de alevlere müdahale etti. ( Şafak Yel - Anadolu Ajansı )

Turistler "Beyaz Kapadokya"da çeşitli aktivitelere katıldı
Fotoğraf: Behçet Alkan

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma butik otelleri, tarihi manastırları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya, kar yağışı sonrası beyaza bürünen dokusuyla da ziyaretçileri etkiliyor. Etkili olan kar yağışı, bölgedeki doğal yeryüzü oluşumlarını beyaz örtüyle kaplarken turistler, karla kaplı arazilerde at ve ATV ile düzenlenen turlara katıldı. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Güreş develerini karlı tepelerde yetiştiriyorlar
Fotoğraf: Özkan Bilgin

Van'ın Başkale ilçesindeki karlı tepe ve yaylalarda özenle yetiştirilen develer, yazın özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde düzenlenen organizasyonlarda güreşiyor. İlçe merkezine 30 kilometre mesafedeki kırsal mahalle Kocaköy'de yaşayan İshak Erbay'ın, batı illerinden satın alarak getirdiği ve burada zorlu doğa şartlarına alıştırılarak yetiştirilen develerin beslenmeleri ve bakımları özveriyle yapılıyor. ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )

Güreş develerini karlı tepelerde yetiştiriyorlar
Fotoğraf: Özkan Bilgin

Van'ın Başkale ilçesindeki karlı tepe ve yaylalarda özenle yetiştirilen develer, yazın özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde düzenlenen organizasyonlarda güreşiyor. İlçe merkezine 30 kilometre mesafedeki kırsal mahalle Kocaköy'de yaşayan İshak Erbay'ın, batı illerinden satın alarak getirdiği ve burada zorlu doğa şartlarına alıştırılarak yetiştirilen develerin beslenmeleri ve bakımları özveriyle yapılıyor. ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )

Çamura saplanan hayvanlar için seferber oldular
Fotoğraf: Halil Fidan

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle bataklığa dönen tarlada mahsur kalan 67 koyun ve 1 eşek, jandarma ve itfaiye ekipleri ile köylülerin yoğun çabası sonucu kurtarıldı. ( Halil Fidan - Anadolu Ajansı )

Kız Kulesi
Fotoğraf: Muhammed Enes Yıldırım

İki kıtayı birleştiren boğazı ile dünyada eşine az rastlanır özelliği bulunan İstanbul, asırlardır ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izleriyle her dönem turistleri cezbediyor. Mistik havasıyla Kız Kulesi, yerli ve yabancı turistlerin her dönem ilgi odağı oluyor. ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Ajansı )

Kedilerin "villa" keyfi
Fotoğraf: Ali Atmaca

Bursa'da merkez Osmangazi ilçe belediyesince Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde inşa edilen "Kedi villaları"ndaki 200 kedi, soğuk kış günlerinde sobanın başında yaşamlarını sürdürüyor. Yenikent Mahallesi'nde kurulu merkezde, 4 dönüm alan içinde 25'er metrekare taban, 8 metre yüksekliğe sahip Osmanlı mimarisine uygun inşa edilen iki villada 200 kedi yaşıyor. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )

Ormanda bulduğu köpekler için "sıcak yuva" oluşturdu
Fotoğraf: Halil Sağırkaya

Ankara'da bir hayvansever, ormanda bulduğu 30 yavru köpeğe, kiraladığı gecekonduda bakıyor. Patiliköy Doğayı ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Volkan Koç, İmrahor bölgesinde ormanlık alanında terk edilmiş yavru köpekler buldu. Yeterli beslenemeyen, açlık ve soğuktan ölmek üzere olan köpekleri kurtarmak için çalışmalara başlayan Koç, kendi imkanlarıyla bir gecekondu kiralayarak, köpeklere burada bakmaya başladı. ( Halil Sağırkaya - Anadolu Ajansı )

Tropik hayvanlar için özel kış menüsü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın tropikal hayvanları, soğuklara karşı yuvalarına kurulan doğal gazlı ısıtma tertibatı ve özel kış menüsü ile korunuyor. Tropik ya da yarı tropik iklimlerin hayvanları doğalarına uygun olmayan soğuk havayla daha fazla hareket edip günlerini güneşin altında veya ısıtıcının karşısında geçirerek mücadele ediyor. Soğuğu sevmeyen hayvanlar arasında yer alan lemurın da daha dayanıklı olması için yem miktarları yaklaşık yüzde 20 oranında artırıldı. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da bulutlu hava
Fotoğraf: İsa Terli

İstanbul'da bulutlu ve soğuk havada Kız Kulesi, şehir hatları vapurları ve martılar güzel görüntüler oluşturdu. ( İsa Terli - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da günlük yaşam
Fotoğraf: Ahmet Bolat

İstanbul'daki Küçükçekmece Gölü'nde, yiyecek arayışında olan martılar ve sakarmekeler, vatandaşların verdikleri ekmekleri kapmak için mücadele etti. ( Ahmet Bolat - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler