Euro
9.58
Dolar
7.91
BIST 100
1,320.33
Altın
1,840.25
Gastronomi şehrinin kış lezzeti: "mıcırık aşı"

Gastronomi şehrinin kış lezzeti: "mıcırık aşı"

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda bulunan Gaziantep'in az bilinen lezzetlerinden "mıcırık aşı" kış aylarında sofraları süslüyor. Gazianteplilerin yazın hazırladıkları kurutmalık patlıcanların İçerisinde kurutulmuş patlıcan, kuru biber, kuru domates, pirinç, tereyağı, sarımsak, soğan, salça, limon tuzu ve baharatlar bulunan bu yemek, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi şehrinin kış lezzeti: "mıcırık aşı"
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda bulunan Gaziantep'in az bilinen lezzetlerinden "mıcırık aşı" kış aylarında sofraları süslüyor. Gazianteplilerin yazın hazırladıkları kurutmalık patlıcanların İçerisinde kurutulmuş patlıcan, kuru biber, kuru domates, pirinç, tereyağı, sarımsak, soğan, salça, limon tuzu ve baharatlar bulunan bu yemek, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi şehrinin kış lezzeti: "mıcırık aşı"
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda bulunan Gaziantep'in az bilinen lezzetlerinden "mıcırık aşı" kış aylarında sofraları süslüyor. Gazianteplilerin yazın hazırladıkları kurutmalık patlıcanların İçerisinde kurutulmuş patlıcan, kuru biber, kuru domates, pirinç, tereyağı, sarımsak, soğan, salça, limon tuzu ve baharatlar bulunan bu yemek, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi şehrinin kış lezzeti: "mıcırık aşı"
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda bulunan Gaziantep'in az bilinen lezzetlerinden "mıcırık aşı" kış aylarında sofraları süslüyor. Gazianteplilerin yazın hazırladıkları kurutmalık patlıcanların İçerisinde kurutulmuş patlıcan, kuru biber, kuru domates, pirinç, tereyağı, sarımsak, soğan, salça, limon tuzu ve baharatlar bulunan bu yemek, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi şehrinin kış lezzeti: "mıcırık aşı"
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda bulunan Gaziantep'in az bilinen lezzetlerinden "mıcırık aşı" kış aylarında sofraları süslüyor. Gazianteplilerin yazın hazırladıkları kurutmalık patlıcanların İçerisinde kurutulmuş patlıcan, kuru biber, kuru domates, pirinç, tereyağı, sarımsak, soğan, salça, limon tuzu ve baharatlar bulunan bu yemek, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler