
Başkentte yaşayan 52 engelli genç, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu. Askerlik görevlerini yerine getiremeyen engelliler, Engelliler Haftası kapsamında, sabah saatlerinde aileleriyle birlikte Ankara İl Jandarma Komutanlığına geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende gençler, üniformalarını giyerek yemin etti ve terhis belgelerini aldı. (Ömer Taha Çetin - Anadolu Ajansı)





Sivas'ta 9 zihinsel ve bedensel engelli, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törende bir günlüğüne asker oldu. Tören alanında bulunan bir engelli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Adem Taşkın'a sarılarak sevgisini gösterdi. (Serhat Zafer - Anadolu Ajansı)



Ordu'da 22 engelli birey, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törende bir günlüğüne asker oldu. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. (Eyüp Elevli - Anadolu Ajansı)


Programda, tören geçişi gerçekleştirildi.

Antalya'da Engelliler Haftası kapsamında, temsili askerlik yapacak engelli bireyler için uğurlama töreni gerçekleştirildi. (Antalya Büyükşehir Belediyesi - Anadolu Ajansı)


Niğde'de, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törende, 32 engelli, askerlik sevinci yaşadı. Askeri üniforma giyen ve hazırlıklarını tamamlayan engelliler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ant içti. (Kürşad Gün - Anadolu Ajansı)


Yozgat'ta askeri üniforma giyen engelliler, İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu ve ant içti. (Yakup Salman - Anadolu Ajansı)

Dua edilmesi ve 24 engelliye terhis belgelerinin verildiği program, tören geçidiyle devam etti.

Aydın'da Engelliler Haftası kapsamında bir günlüğüne asker olan 29 engelli, kamuflaj giyip yemin etti. (Ferdi Uzun - Anadolu Ajansı)


Trabzon'da 17. Komando Tugay Komutanlığı Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Kışlası'nda düzenlenen törende, 22 engelli bir günlük askerlik yaptı. (Trabzon Valiliği - Anadolu Ajansı)

Bayburt’ta 15 kadın, 29 erkek olmak üzere 44 engelli genç, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle 1 günlüğüne asker oldu. (Fatih Mehmet Özcan - Anadolu Ajansı)



Antalya 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı tarafından Engelliler Haftası kapsamında temsili askerlik ve yemin töreni düzenlendi. (Antalya Valiliği - Anadolu Ajansı)

Programda, yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Karaman'da engelli bireyler, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında bir günlüğüne asker oldu. Askeri üniforma giyen engelliler, İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ant içti. (Murat Özünal - Anadolu Ajansı)



Diyarbakır'da temsili askerlik uygulaması kapsamında 30 engelli öğrenci, Orgeneral Fazıl Bilge Kışlası'nda üniforma giyip yemin etti. (Sur Özel Eğitim Meslek Okulu - Anadolu Ajansı)


Muğla'da askerlik yapamayan engelli vatandaşlar, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu. (Durmuş Genç - Anadolu Ajansı)

İl Jandarma Komutanlığı bahçesindeki törene aileleriyle gelen 12'si kadın 64 zihinsel ve bedensel engelli, bir günlük eğitim için üniforma giydi.

Törende, Türk bayrağına el basarak yemin eden temsili askerler, bayrak geçişiyle de protokolü selamladı.

Ailelerin gözyaşlarını tutamadığı törende, engelli bireylere terhis belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Törende, İl Jandarma Komutanlığı Zıpkınlar Komando Taburu'nun, arama kurtarma, narkotik ve asayiş köpekleri ile motosiklet timlerinin gösterileri beğeni topladı.