Gündem, Kurumsal Haberler

13. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı

AA, TİKA ve Polis Akademisi iş birliğiyle savaş, afetler ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla düzenlenen 13. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı.

09.10.2017 - Güncelleme : 11.10.2017
13. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Polis Akademisi iş birliğiyle savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak uluslararası operasyonel muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen "13. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" başladı.

Anadolu Ajansı Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş, Polis Akademisinin Anıttepe yerleşkesindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, savaş muhabirliği eğitiminin uluslararası nitelik taşıdığını belirtti.

Çetinkuş, AA'nın dünyanın 41 ülkesinde ofisi, 97 ülkede temsilciliği bulunan, 107 farklı uyruktan habercisiyle 13 dilde yayın yapan, bin 600'den fazla ulusal ve uluslararası aboneye sahip uluslararası bir kuruluş olduğuna dikkati çekti.

Çetinkuş, "AA Genel Müdürlüğü insana yapılan yatırımın, yatırımların en kıymetlisi olduğu düşüncesiyle kendi personeline yapmış olduğu bu eğitim yatırımlarını dost ve kardeş ülkelerden gelen gazetecilere de uygulamaktadır." dedi.

Savaş muhabirliği eğitimi almanın bir ayrıcalık değil, bir hak olduğunu vurgulayan Çeinkuş, "AA, ilke olarak bu eğitimi almamış, sertifikası olmayan gazetecileri sıcak bölgelere göndermiyor. AA'da 'Haberci haberden daha önemlidir' ilkesi hakimdir. Bu düşünceyi, bu yaklaşımı, hem Türkiye'deki medya kuruluşlarında çalışan gazetecilere hem de sizin gibi kardeş ve dost ülkerden gelen gazetecilere sergilemek istiyoruz." ifadesini kullandı.

TİKA'nın iş birliğiyle Afganistan, Filipinler, Bosna Hersek, Kosova, Etiyopya, Arnavutluk, Kenya, Sırbistan, Pakistan ve Azerbaycan'dan 25 gazetecinin katılacağı eğitim 12 gün sürecek.

20 Ekim'de sona erecek eğitimde başarılı olan katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifika veriliyor.

Açılış töreninde TİKA'nın Eğitim Projeleri Koordinatörlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

Muhabir: Diyar Güldoğan, Satuk Buğra Kutlugün

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın