Dolar
42.90
Euro
50.50
Altın
4,532.62
ETH/USDT
2,941.70
BTC/USDT
87,881.00
BIST 100
11,294.37
Kültür

Saraybosna Kitap Fuarında iki söyleşi düzenlendi

Türkiye'nin ortak ülke olarak yer aldığı 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı kapsamında, "Balkanlarda Evliya Çelebi" ve "Bosna Savaşı'nda sekiz gün" söyleşileri düzenlendi.

24.04.2016 - Güncelleme : 24.04.2016
Saraybosna Kitap Fuarında iki söyleşi düzenlendi Fotoğraf: AA/ Elman Omiç

SARAYBOSNA

Türkiye'nin bu yıl ortak ülke olarak yer aldığı 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı kapsamında, "Balkanlarda Evliya Çelebi" ve "Bosna Savaşı'nda sekiz gün" konulu söyleşiler düzenlendi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 3 gündür devam eden fuarda, Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuran Tezcan, "Balkanlarda Evliya Çelebi" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Tezcan, AA muhabirine yaptığı, Evliya Çelebi'nin 10 ciltlik Seyahatname'sinin yaklaşık 5 cildinin Balkanlar ve Orta Avrupa'yı konu aldığını anımsattı. 

"Bosna Savaşı'nda sekiz gün"

Şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu da "Bosna Savaşı'nda sekiz gün" konulu söyleşiye katıldı.

Ayvazoğlu, AA muhabirine, söyleşide 1992-1995 yıllarında yaşanan Bosna Hersek savaşı sırasındaki anılarını paylaştığını kaydetti. 

Fuar, 25 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Vesna Besiç, Aldıjana Hadzıc, Lejla Bıogradlıja

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.