''Bir Destan Adam Mehmed Akif Ersoy'' adlı biyografisinin yazarı Abdurrahman Şen, Ersoy'un hayatını filme aktarabilmek için sponsor arıyor.***
İSTANBUL - Şengül Oymak
Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin senaryosunu yazdığını, tamamlanmasının 4 yıl sürdüğünü belirtti.
2011'in ''Mehmet Akif Ersoy yılı'' ilan edildiğini, filmin vefatının 75. yıl dönümü olan 27 Aralık'ta gösterime girmesini amaçladıklarını aktaran Şen, ''Ancak sponsor sorununu çözemediğimiz için filmi çekmeye başlayamadık'' dedi.
Bu yılın başında ''Destan Adam'' ismiyle bir şirket kurduklarını belirten Şen, ''Nisan ayında sponsor arayışına başladık. Ancak, Türkiye seçim atmosferine girmişti. Görüştüğümüz tüm kurum ve ticari şirketlerin yetkilileri, seçim öncesinde bir adım atmak istemedi. 'Seçim bitsin, hükümet kurulsun, ramazan geçsin' dediler. Hepsi geçti. Şu anda sanki işe yeni başlıyormuş gibi sponsor arayışına girdik. Film için belirlediğimiz bütçe 7,5 milyon lira. Mehmet Akif'i seven, bu işten manevi zevk alacak, Akif'in tanınmasına, anlatılmasına katkı sağlamak isteyen herkesin katkısını bekliyoruz'' diye konuştu.