Dolar
32.34
Euro
35.13
Altın
2,155.82
ETH/USDT
3,348.90
BTC/USDT
64,370.00
BIST 100
8,754.37
Kültür

Mardin'de 'Harire Şenliği' düzenlendi

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman, "Mardin Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin bütçeleri dağa taşa değil, siz değerli hemşehrilerimize harcanıyor." dedi.

20.10.2018 - Güncelleme : 21.10.2018
Mardin'de 'Harire Şenliği' düzenlendi

MARDİN

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi "Harire Şenliği" düzenledi.

Cumhuriyet Meydanında bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikte, vatandaşlar yapılan etkinlikler ve konserlerle eğlenceli anlar yaşadı. Dört dilde şarkıların seslendirildiği programda, yerli ve yabancı turistler yöresel oyunlar oynadı.

Belediye ekipleri, Mardin'e özgü, üzüm ve undan yapılan harire tatlısı hazırladı.

Şenlikte, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, vatandaşlarla halay çekti, katılımcılara tatlı ikram etti.

Yaman, yaptığı konuşmada, iki yıldan bu yana Mardin'in hak ettiği yere gelmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Son 2 yıl içinde önemli değişimler yaşandığını ifade eden Yaman, "Mardin'in iki yıl önceki haliyle bugünü karşılaştırdığımızda çok farklı bir yerde. İlk geldiğimizde insanlar mutsuz, kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Terör, kabus gibi ilimizi sarmıştı. O gün 'Sabredin güzel günler gelecek.' demiştim. Siz değerli hemşehrilerimiz sabrettiniz ve dualar ettiniz. Bizlerin terörle olan mücadelesine destek verdiniz. Şimdi ise gördüğünüz gibi otellerde yer yok." dedi.

Yaman, sözlerine şöyle devam etti:

"Artık belediyelerimizin terör örgütüne verilecek tek bir kuruşu bile yok. Bu nedenle Mardin Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin bütçeleri dağa taşa değil, siz değerli hemşehrilerimize harcanıyor. İlçe belediyelerimiz geçtiğimiz haftalarda festivaller yaptılar. Oradaki coşku görülmeye değerdi. Bugün bu coşku burada devam ediyor." 

Muhabir: Halil İbrahim Sincar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın