Dolar
32.47
Euro
34.71
Altın
2,336.57
ETH/USDT
3,122.40
BTC/USDT
63,530.00
BIST 100
9,915.62
Kültür

Madrid Moda Haftası'nda Türk markası

İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan Mercedes Benz Moda Haftası'nın kapanışını moda tasarımcısı Gül Ağış'ın "Lug Von Siga" adlı markası yaptı.

11.02.2015 - Güncelleme : 11.02.2015
Madrid Moda Haftası'nda Türk markası

MADRİD - Şenhan Bolelli 

İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan Mercedes Benz Moda Haftası'nın kapanışını moda tasarımcısı Gül Ağış'ın "Lug Von Siga" adlı markası yaptı.

Geçen yıl İstanbul Mercedes Benz Moda Haftası'nda beğeni toplayan tasarımının ödülü olarak Mercedes Benz'in davetiyle Madrid'de podyuma çıkan Lug Von Siga'nın 2015-2016 Sonbahar-Kış kıyafetleri büyük ilgi gördü.

Madrid'deki moda haftası etkinliklerine şimdiye kadar katılan ilk Türk moda tasarımcısı olan Gül Ağış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu koleksiyon kendi içinde farklı bir konsept oldu. Çocukluğumuzun bilyelerinden esinlenerek, çağdaş, dinamik, rengarenk, kendine özgü bir koleksiyon yaptık" dedi. Ayakkabıdan, çizmeye ve deri işlerine kadar ince detayların olduğu bir koleksiyon hazırladığını anlatan Ağış, "Siyahlar, beyazlar, grafik oyunlar ve baskılar var. İpekler ve farklı kumaşları kullandık. Çok fazla el işi olan bir koleksiyon ve bunu hazırlarken çok eğlendim" diye konuştu.

Madrid'i bilen bir İtalyan tasarımcıdan ve Deri Tanıtım Grubu'ndan destek aldığını söyleyen Gül Ağış, tasarımları arasında kırmızıya renk vermesinin nedenini ise "İspanya gelince akla boğa güreşleri ve Carmen kırmızısı geliyor. Çarpıcı bir kırmızı kullanmam İspanya'dan kaynaklandı" olarak açıkladı.

"Mercedes Benz'in ilk defa uluslararası platformda bir Türk tasarımcı sunduğunu ve bundan heyecan ve mutluluk duyduğunu" dile getiren Lug Von Siga'nın tasarımcısı, "Bu tip etkinliklerle uluslararası farkındalılığınız artıyor. Onların sizi nasıl gördüğünü anlıyorsunuz. Burada olmak kendinizi, koleksiyonuzu geliştirmek açısından çok güzel fırsatlar doğuruyor" yorumunu yaptı.

"Avrupa'da Türk modasına ilişkin kırmanız gereken bir önyargı olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna Gül Ağış, "Avrupa'nın, Türk modasına ilişkin (yerel moda) önyargısı yavaş yavaş kırılıyor. Hazır giyimde çok yol katettik ve bunu şu anda görüyorlar. Hazır giyim ve deride Avrupa'da çok ilgi uyandırıyoruz. Bu bizim için gurur verici" cevabını verdi. 

Aynı zamanda Moda Tasarımcılar Derneği Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Ağış, "Son yıllarda hakikaten çok iyi, çağdaş Türk tasarımcılar çıkmaya başladı. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Sonuçta biz ufak bir grubuz. Ve bu ufak grup içinde bizim Avrupa veya yurt dışındaki platformlarla yarışıyor kıvamda işler yapıyor olmamız Türk modası için çok gelecek vadediyor. Halihazırda şu anda çok büyük gelişmeler var ama ileride çok daha iyi olacağına inanıyorum" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın