Bakan Günay'a Antalya'nın Demre ilçesinde sürdürülen Myra-Andirake kazılarına verdiği destekten ötürü "Myra" yüzüğü hediye edildi.***
ANTALYA
Myra-Andirake Kazı Heyeti Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay onuruna iftar daveti verdi.
Prof. Dr. Çevik, iftar sonrası yaptığı konuşmada, kazıların 3 yıl önce Günay'ın desteğiyle başladığını belirterek, ''Biz bu yüzüğü 8 adet yaptırdık. Kazımıza 10 bin TL'nin üstünde katkı sağlayanlara takacağız. İlk yüzüğü Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'a takıyoruz. Çünkü kazımız kendisinin katkılarıyla 3 yılda çok büyük yol aldı'' dedi.
Yüzükte Myra yazısının yer aldığını anlatan Çevik, ''Üzerinde Myra Artemis'i olan kazılarda bulduğumuz bir Myra sikkesinden yola çıkarak yüzüğü yatırdık. Ağacın içinden çıkan, doğayı temsil eden Mür (Mersin) ağacı var. Yüzüğün bir tarafında Kültür ve Turizm Bakanlığının amblemi, diğer tarafında Akdeniz Üniversitesinin amblemi yer alıyor. Bu kazımızı temsil eden bir yüzük. Diğer yedi bağışçımıza da önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz bir törenle bu özel yüzükleri takacağız'' diye konuştu.