
Çanakkale'nin Biga ilçesi Gümüşçay beldesindeki yaklaşık 300 yıllık tarihi Nasuh Çelebi Camisi restore edilecek.***
ÇANAKKALE
Gümaşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Sultan 1. Mahmud döneminde inşa edilen caminin restorasyonu için Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ihale yapıldığını söyledi.
Gelecek ay başlayacak çalışmalar kapsamında caminin aslına uygun restore edileceğini dile getiren Pastırmacı, ''Caminin hemen yanında bir mezarlık bulunuyor. Mezar taşlarının üzerindeki yazılardan mezarlığın Çelebizadeler'e ait olduğu belirlendi. Bu bilgilerle, beldenin Selçuklular tarafından Türk topraklarına katıldığı ve Karesioğlu Beyliği'nce Osmanlı'ya bağlandığı anlaşılıyor'' dedi.
Pastırmacı, ahşaptan yapılmış caminin muhteşem iç dizaynı, içinde barındırdığı tarihi buhurdanlık, avize ve el yazması Kur'an-ı Kerim ile görülmeye değer bir sanat eseri olduğunu kaydetti.