Dolar
32.26
Euro
34.78
Altın
2,313.21
ETH/USDT
3,073.80
BTC/USDT
63,794.00
BIST 100
10,336.50
Yaşam, Koruyucu Aileler

Üç çocuklu çift iki çocuğa yuvasını açtı

Erzincan'da yaşayan 3 çocuklu Esalettin ve Serap Doğan çifti, savaş mağduru çocuklardan ve koruyucu aile olan komşularından etkilenerek koruyuculuğunu üstlendikleri 2 çocuğa 2,5 yıldır aile şefkati sunuyor.

31.03.2018 - Güncelleme : 31.03.2018
Üç çocuklu çift iki çocuğa yuvasını açtı

ERZİNCAN - Barış Yalçınkaya

Erzincan'da savaş mağduru çocuklardan ve koruyucu aile olan komşularından etkilenen Doğan ailesi, hem koruyuculuğunu üstlendikleri 2 çocuğa aile sıcaklığı sunuyor hem de evde küçük çocuk sesi duyup neşelerine neşe katıyor.

Erzincan Havalimanı Lojmanları'nda yaşayan 3 çocuklu Esalettin (50) ve Serap Doğan (47) çifti, yaklaşık 2,5 yıl önce savaş mağduru çocuklardan ve komşularının koruyucu aile olmalarından etkilendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Gönül Elçileri Projesi" ile komşularının nasıl koruyucu aile olduklarını araştıran Serap Doğan, koruyucu aile olmaya karar verdi.

Düşüncesini eşi Esalettin ve çocukları ile paylaşan Serap Doğan, ailesinden olumlu yanıt alınca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurdu.

Gerekli prosedürlerin ardından 4 ve 14 yaşındaki kardeş olmayan iki kız çocuğunun koruyuculuğunu üstelenen Doğan ailesi, çocukların 2,5 yıldır aile sıcaklığı ve şefkatinde büyümelerini sağlıyor.

"İki kızımızın ailemize neşe katacağına karar verdik"

Baba Esalettin Doğan, koruyucu aile olmaya çocuklarıyla konuşarak karar verdiklerini belirterek, "Zaten koruyucu aile olurken bize 15-20 gün çocukla zaman geçirip deneme süresi veriliyor. Çocuklarımız ve gelen çocuklar ortamı görüyor. Sonra çocuklarımızla koruyucu ailesi olduğumuz iki kızımızın ailemize neşe katacağına karar verdik." ifadelerini kullandı.

Anne Serap Doğan da 25, 23 ve 16 yaşlarında 3 çocukları olduğunu kaydederek, çocukları büyüyünce evde çocuk sesi duymak istedikleri için koruyucu aile olmaya karar verdiklerini söyledi.

Evde sürekli yalnızlık çektiğini anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Evde artık bir çocuk, şenlik, heyecan istiyorduk, bir arayış içindeydik ve koruyucu aile olmaya karar verdik. Yuvamıza canlılık katacak arayış içindeydik, o arayışı da 2,5 yıldır 14 ve 4 yaşında, kardeş olmayan çocuğa koruyucu ailelik yaparak giderdik. Medyada duyunca eşim ve çocuklarımla konuşup projeye katkıda bulunmak istedik."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın