LG yapay zeka destekli yeni XBOOM serisini CES 2026'da tanıtacak
LG Electronics (LG), sanatçı ve teknoloji girişimcisi will.i.am işbirliğiyle geliştirdiği "XBOOM by will.i.am" serisinin yeni modellerini 2026 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES 2026) tanıtacak
İSTANBUL (AA) - LG Electronics (LG), sanatçı ve teknoloji girişimcisi will.i.am işbirliğiyle geliştirdiği 'XBOOM by will.i.am' serisinin yeni modellerini 2026 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES 2026) tanıtacak.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, 'Stage 501', 'Blast', 'Mini' ve 'Rock' olmak üzere dört yeni modelden oluşan seri, yapay zeka teknolojisini ses deneyimiyle birleştiriyor.
ABD'nin Las Vegas kentinde 6-9 Ocak'ta düzenlenecek CES 2026'da müşterilerle buluşacak serideki 'FYI.RAiDiO' özelliği, kullanıcıların 10 farklı 'AI Persona' ve DJ ile çift yönlü etkileşim kurmasına olanak tanıyor. Kullanıcılar, 'MY Button' veya uygulama üzerinden, bulundukları konuma ve senaryoya göre şekillenen müzik kürasyonundan faydalanabiliyor.
Serideki 'AI Sound' teknolojisi, çalınan içeriği analiz ederek ekolayzer ayarlarını otomatik optimize ederken, 'AI Lighting' de ışık barlarını müzikle senkronize ediyor. 'Space Calibration Pro' ise ortamı analiz ederek sesi mekana göre ayarlıyor.
- Stage 501 modeli ton değişikliği yapılabiliyor
Tanıtılacak modellerden 'Stage 501', 10 binden fazla şarkı üzerinde eğitilmiş derin öğrenme tabanlı 'AI Karaoke Master' özelliğiyle geliyor. Bu teknoloji, şarkılarda vokalleri kaldırabiliyor veya ton değişikliği yapabiliyor. 99 Wh değiştirilebilir bataryaya sahip cihaz, 25 saate kadar kullanım süresi sunuyor.
Açık alan kullanımı için tasarlanan Blast modeli, 35 saate kadar çalma süresi, 220 W çıkış gücü ve askeri standartlarda dayanıklılık özellikleri içeriyor. Kompakt tasarıma sahip Mini modeli, IP67 su ve toz direnciyle 10 saatlik pil ömrü sunarken, Rock modeli ise zorlu koşullara dayanıklılık ve 'LE Audio Auracast' ile birden fazla hoparlör arasında bağlantı özelliğiyle öne çıkıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen will.i.am, sesi yaşayan ve öğrenen bir deneyime dönüştürdüklerini belirterek, 'FYI.RAiDiO ve AI Personalar sayesinde XBOOM by will.i.am hoparlörler, yapay zeka ile ilham veren kültürel bir bağ kurarak müziği deneyimlemenin yeni bir yolunu sunuyor.' ifadelerini kullandı.
LG Medya ve Eğlence Çözümleri Şirketi Ses İş Birimi Başkanı Lee Jeong-seok da will.i.am ile işbirliklerinin, akıllı ve etkileyici ses vizyonlarını ileri taşımaya devam ettiğini aktardı.
Jeong-seok, '2026'ya ilerlerken taşınabilir ses çözümleri, performans, yapay zeka inovasyonu ve kullanıcıların değer verdiği tasarımlarla LG için önemli bir büyüme alanı olmayı sürdürecek.' değerlendirmesinde bulundu.