OYAK VE TCC arasındaki 740 milyon dolarlık işbirliğinde imzalar atıldı
OYAK ve Uzak Doğu'nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 740 milyon dolarlık işbirliğinde imzalar atıldı
İSTANBUL (AA) - OYAK ve Uzak Doğu'nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 740 milyon dolarlık işbirliğinde imzalar atıldı.
Şirketten yapılan anlaşmaya göre, Cimpor Portugal Holdings ile OYAK Çimento Fabrikaları AŞ'nin hakim ortağı konumundaki OYAK Denizli Çimento hisselerinin satışıyla ilgili anlaşma imzalandı.
Tarafların anlaşmayı imzalamasıyla, ilgili yasal otoritelerin satışın gerçekleşmesi için gereken onay süreci başladı. Anlaşma, Türkiye'ye 740 milyon dolarlık nakit kaynak sağlayacak.
Öte yandan, OYAK Çimento Fabrikaları AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, imzalardan sonra resmi kurum ve kuruluşlardan alınacak izin sürecinin başladığı, pay alım sürecine ilişkin bilgilendirmelerin, izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.
Şirketler
Koç Holding İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı'yla su teknolojileri girişimlerini destekliyor
Şirketler
"Haliç'te 2. Disiplinler Arası Kadın Araştırmaları Sempozyumu" düzenlendi
Şirketler
Filli Boya "Zafere Selam" projesiyle Çanakkale'nin ebedi destekçisi olmaya devam ediyor
Şirketler
İDSO DenizBank Konserleri'nde Tchaikovsky, Debussy ve Ravel eserleri seslendirilecek