• Altın : 4,261.98
  • BIST 100 : 9,418.52
  • BIST 30 : 10,486.68
  • BTC/USDT : 107,777.00
  • Dolar : 39.76
  • ETH/USDT : 2,478.90
  • Euro : 46.57
FORD

Ford Otosan 33. Kocaeli Rallisi başlıyor

  • 19.08.2015
  • Otomotiv
news

 

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan 33. Kocaeli Rallisi, 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, Ford Otosan ana sponsorluğunda, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından organize edilen, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 5. ayağı olan Ford Otosan 33. Kocaeli Rallisi, 22 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'da Outlet Center İzmit'ten start alacak.

Ford Otosan'ın arka arkaya 14. kez ana sponsor olduğu Kocaeli Rallisi'nde heyecan, 21 Ağustos Cuma günü düzenlenecek Ford Fiesta Red ve Ford Fiesta Black aktivitesi ile başlayacak. Castrol Ford Team Türkiye pilotları Murat Bostancı ve Orhan Avcıoğlu'nun sağ koltuğunda Co-Drive deneyimi yaşamak isteyen otomobil ve motorsporları tutkunları bu aktiviteye ücretsiz olarak katılabilecek. Etkinlikte, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda liderliklerini sürdüren takım pilotları imza dağıtacak ve motorsporları meraklıları ile fotoğraf çektirecek.

Ralli pilotları, 122,1 kilometrelik 9 etap ile seyirci özel etabını geçerek toplam 370,5 kilometre yol kat edecek. Ekipler, rallinin ilk gününde Transit, Tourneo Courier ve Ford Otosan etaplarının ardından saat 18.00'da başlayacak seyirci özel etabında günü sonlandıracak.

Rallinin 2. gününde ise yarış sabah saat 09.00'da başlayacak. Transit, Tourneo Courier ve Ford Otosan etaplarını geçtikten sonra servis alanına gelecek olan ekipler, burada araçlarının bakım ve ikmallerini gerçekleştirecek. Bu 3 etap bir kez daha geçildikten sonra saat 17.30'da Outlet Center İzmit'te yarış sona erecek.

 

-Şampiyonanın lideri Castrol Ford Team Türkiye

 

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı 113 puanla lider durumda yer alıyor. Bostancı'yı, 64,8 puanla takım arkadaşı Orhan Avcıoğlu ve 54 puanla Neo Motorspor'dan Yağız Avcı takip ediyor. Takımlar Şampiyonasında ise Castrol Ford Team Türkiye liderliği devam ederken, Neo Motorpsor ikinci, Deltasport da üçüncü sırada yer alıyor.