Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programının sonuçları açıklandı
Deloitte'un 1995'ten bu yana dünya çapında yürüttüğü Deloitte Teknoloji Fast 50 programında Türkiye'de hızla büyüyen teknoloji şirketleri belli oldu
İSTANBUL (AA) - Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programının sonuçları açıklandı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Deloitte'un 1995'ten bu yana dünya çapında yürüttüğü Deloitte Teknoloji Fast 50 programında Türkiye'de hızla büyüyen teknoloji şirketleri belli oldu.
Türkiye’de Meta ve Trendyol işbirliği ile gerçekleştirilen ve bu yıl 18'incisi düzenlenen programda Navlungo, rekor büyüme oranıyla Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi oldu.
2020'den beri ilk kez canlı olarak gerçekleştirilen törenle kazananları açıklanan programın bu yılki birincisi, son bir yılda yüzde 15 bin 578 büyüme gösteren Navlungo oldu. İkinci sırayı yüzde 7 bin 364 büyüme gösteren Missafir alırken, Easycep yüzde 4 bin 353 büyüme oranıyla üçüncü oldu.
- 3 farklı alanda daha ödüller sahiplerini buldu
Programda gelirleri 100 milyon avro ve üzerinde olan teknoloji şirketlerine verilen Big Stars Ödülü de sahiplerini buldu. ASELSAN, İnnova Bilişim Çözümleri, Karel ve Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri ödüle hak kazanan şirketler oldu.
Teknoloji sektöründe kadın istihdamını destekleyen, kadın odaklı ürün ve hizmetler geliştirerek, toplumdaki kadınlara dijital beceri kazandırırken çalışan kadınların da işlerinde dijital araçları en verimli şekilde kullanmaları konusunda çalışmalar yapan firmalara verilen 'Teknolojide Kadın' ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belbim aldı.
Topluma ve çevreye yarattığı etki ile en fazla öne çıkan teknoloji firmaları için verilen ve bu yıl ilk kez Trendyol’un adını verdiği 'Trendyol Pozitif Etki Ödülü'nün sahibi ise ARD Grup Bilişim Teknolojileri oldu.
- 'Bu yıl listeye giren firmaların çalışma alanlarının çeşitlendiğini görüyoruz'
Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Endüstrisi Lideri Metin Aslantaş, Türk teknoloji sektöründeki şirketlerin her geçen yıl büyüme oranlarını artırarak, rekor kırdıklarını belirtti.
Bu yıl, ilk 10 sıraya bakıldığında her birinin yüzde binin üzerinde büyüdüğüne dikkati çeken Aslantaş şöyle devam etti:
'Bu yıl özellikle dikkati çekici bir konu da listedeki firmaların çalışma alanlarının çeşitlenerek yazılım, donanım ve fintek alanında faaliyet göstermeleri. Türk teknoloji firmalarının rekor kıran bu büyümelerinin ardında sadece Türkiye'ye yönelik ürün ve çözüm geliştirmelerinin yanında küresel olarak pek çok konu hakkında da çalışmaları yatıyor. Salgından bu yana tüm dünya oldukça çalkantılı bir dönemin içinde. Ancak bu dönemde rekabette farklılaşan ve hızlı çözümler bulan şirketler öne çıkıyor. Her yıl farklı firmaların listeye girmesi de bizi memnun eden bir diğer konu. Bu da Türkiye'deki teknoloji firmalarının, her yıl odaklandıkları alanlarda, rekabetten ayrışan çözüm ve uygulamalarla yer aldıklarını ve firmaların ihtiyaçlarına göre terzi işi çalışmalarla ihtiyaçları karşıladıklarını gösteriyor.'
Meta Türkiye Mobil Uygulamalar ve Oyun Grup Direktörü Gül Akkaya da Teknoloji ekosisteminde fark yaratan kadın girişimcilere dikkati çekmenin yeni girişimcileri cesaretlendireceğine inandıklarını kaydetti.
Türkiye'deki kadınların gelişmekte olan girişimcilik ekosisteminin önemli bir parçasını oluşturduğunu aktaran Akkaya, önemli olanın kadınların önünü açmak, onlara fırsatlar sunmak olduğunu ve Meta platformları aracılığıyla bunu sağlamak adına çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.
Trendyol Grubu İş Geliştirme Başkanı Dündar Özdemir ise 'Ülkemize pozitif etki yaratacak her bir girişimin destekçisi olmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu yolda iyi uygulamaları, örnek şirketleri ödüllendirmek bizler için bir gurur kaynağı.' değerlendirmesinde bulundu.
Hizmet
TARSİM'den dolu nedeniyle ürünlerin zarar gördüğü Kırklareli'ne geçmiş olsun ziyareti
Hizmet
HotelRunner ve Alesayi Hospitality Company'den Suudi Arabistan'da seyahat anlaşması