Gündem

Şanlıurfa Valiliğinden 'Suruç' açıklaması

Şanlıurfa Valiliği, "Suruç ilçesinde çıkan olaylarda ölü olduğuna" dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yasin Dikme  | 24.06.2018 - Güncelleme : 24.06.2018
Şanlıurfa Valiliğinden 'Suruç' açıklaması

Şanlıurfa

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 14 Haziran'da yaşanan, adli ve idari soruşturması devam eden olaylar üzerinden yanlış ve abartılı bir algı çalışması yürütülmeye çalışıldığı belirtildi.

Seçimlerin güvenlik içinde gerçekleşmesine yönelik Suruç'ta her türlü tedbirin alındığı ve Vali Abdullah Erin ile kolluk amirlerinin ilçede olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Suruç ilçemizde çıkan olaylarda ölü olduğuna dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Taraflar arasında çıkan kısa süreli tartışmalara zamanında gerekli müdahaleler yapılmıştır." 

Bakan Fakıbaba'dan açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada Suruç'a yönelik paylaşımları değerlendirdi.

Uzun yıllardan beri siyasetle uğraştığını birçok seçime şahitlik ettiğini belirten Fakıbaba, "Ortalama 15 yıldan bu yana siyasetin içerisindeyim. Birçok seçime girdim, şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim en sakin geçen seçimlenden birisidir. İnşallah saat 5'e kadar da böyle devam edeceğini tahmin ediyorum. Bu yüzden teşekkür ediyorum hemşehrililerime." ifadesini kullanan.

Bakan Fakıbaba, Suruç ilçesinde bazı sandıklarda usulsüzlük yapıldığı ve silahlı kavgalarda can kaybı olduğu şeklinde haberlerin yapıldığının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Suruç'ta münferit bir olay olmuştur. Çok hafif bir yaralanma ayaktan metal parçasıyla. Herhangi bir hayati tehlike yoktur. Münferit bir olaydır. Suruç olaylarıyla ilgili olarak seçimin başarısının, özellikle AK Parti'nin başarısının gölgelenmeye çalışıldığını düşünüyorum. Speküle ediyorlar olayları. Tabii ki hiçkimsenin tırnağına zarar gelmesini istemeyiz. O yaralı kardeşimize de acil şifa diliyorum. Ama inanın Şanlıurfa hak etmiyor bu şekilde gündeme konu olmayı. Şanlıurfa'da seçimler gayet iyi gidiyor, kazanan Urfalı hemşehrilerimiz olacak, kazanan demokrasi olacak. Ben de duyuyorum 'ölü varmış, şöyleymiş, böyleymiş' diye, böyle bir şey yok."


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın