Gündem

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 5 asker şehit oldu

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 5 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

Sinan Uslu  | 20.01.2017 - Güncelleme : 20.01.2017
Fırat Kalkanı Harekatı'nda 5 asker şehit oldu

Ankara

ANKARA

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 5 askerin şehit olduğu, 9 askerin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 13.40 sıralarında, El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce bombalı araç saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırı sonucu 5 askerin şehit olduğu, 9 askerin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, yaralıların derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı ifade edilerek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifa dileğinde bulunuldu.

Şehit askerlerin cenazeleri Gaziantep'te 

Bombalı saldırıda yaralanan 9 askerden 2'si askeri helikopterle Gaziantep'e sevk edildi. 

Ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan askerler, tedavi altına alındı.

Yaralanan 7 asker de Çobanbey sınır hattında bekletilen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan şehit askerlerin Türk bayrağına sarılı naaşları da helikopterle Gaziantep'e getirildi.

Şehitlerin cenazeleri, daha sonra ambulanslarla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Muhabir: Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.