Dolar
32.34
Euro
35.18
Altın
2,156.29
ETH/USDT
3,349.00
BTC/USDT
64,480.00
BIST 100
8,718.11
Gündem

ADD'nin darbeyi öven paylaşımı ile ilgili soruşturma

İçişleri Bakanı Soylu, ADD'nin 27 Mayıs paylaşımına ilişkin, ''Hukuki boyutuyla ilgili arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklar hem de işin hukuki boyutunda biz İçişleri Bakanlığı olarak gerekli soruşturmayı başlatıyoruz." dedi.

28.05.2018 - Güncelleme : 28.05.2018
ADD'nin darbeyi öven paylaşımı ile ilgili soruşturma

İSTANBUL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin sosyal medya hesabından 27 Mayıs askeri darbesini öven bir paylaşım yapmasıyla ilgili soruşturma başlatacaklarını söyledi. 

Beşiktaş’ta seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden Bakan Soylu, bir kafede gençlerle bir süre sohbet etti. 

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin sosyal medya hesabından, "Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı. #27Mayıs’’ şeklinde yaptığı paylaşımın sorulması üzerine Soylu, konuyu araştırdıklarını, söz konusu paylaşımla ilgili hemen Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacaklarını ve soruşturma başlatacaklarını söyledi. 

Bugün bir derneğin 27 Mayıs’ta yapılanları öven bir afişi kendi resmi twitter hesabından paylaştıklarını öğrendiklerini belirten Soylu, ‘’Tabii şimdi teyit edemedim. Ben de yaklaşık bir saat önce muttali oldum. Bu hakikaten resmi bir twitter hesabı mıdır? Arkadaşlara onu araştırmaları talimatını verdim. Hem Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacağız hem de dernekler masası olarak hemen soruşturma başlatacağız." dedi. 

Bunun milletimizin iradesine ve kendisine hakaret olduğunu vurgulayan Soylu, "Bu Adnan Menderes’e karşı sevgi besleyenleri de ve bu milletin kendi seçtiği adama karşı bağlılık besleyenleri de ifade etmek isterim ki küçük düşürmektir. Ve bundan sonrası için antidemokratik bir çağrıdır. Çok net söylüyorum. Kendi zihinleriyle ve kendi zekalarıyla, akıllarıyla beraber antidemokratik çağrı yapıyorlar. Bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Ve bu seviyesizliktir, bu millete inançsızlıktır, demokrasiye olan sadakatsizliktir ve millete olan güvensizliktir. Ama işin hukuki boyutu var. Hukuki boyutuyla ilgili arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklar hem de işin hukuki boyutunda biz İçişleri Bakanlığı olarak gerekli soruşturmayı başlatıyoruz." diye konuştu. 

"Biz Türkiye’yi kimseye teslim etmedik" 

Konuşmasında, "Vakit, Türkiye vaktidir" diyen Soylu, Türkiye’yi kimseye teslim etmediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Vakit zenginlik vaktidir, vakit, güçlü bir Türkiye vaktidir. Vakit, özgürlük vaktidir. Vakit, ayakları üzerinde duran, bütün dünyaya sözü, hüküm olan bir Türkiye vaktidir. Vakit, kendi otomobilini, uçağını yapma vaktidir. Vakit, bütün dünyaya güçlü ekonomisiyle ayakları üzerinde duran genç nüfusuyla beraber Türkiye’yi 21. yüzyılda dünya yıldızı, küresel bir yıldız yapma vaktidir. Biz hiçbir şey yapmadık, diyelim. Bırakın Marmaray’ı, bırakın Avrasya Tüneli, bırakın sağlık politikalarını, bırakın 81 ildeki üniversiteleri, bırakın bölünmüş yolları, bırakın barajları, hiçbir şey yapmadık, diyelim. Biz, öyle bir şey yaptık ki bu dünyada da öteki dünyada da gönlümüz huzur içerisindedir. Biz Türkiye’yi kimseye teslim etmedik Allah’ın izniyle. Ülkemizi teslim almaya çalışanlara karşı bu milletin reyi ile oyuyla sandıkta bize teslim ettiği namusu kimseye teslim etmedik, etmeyeceğiz de. Bunu bilmenizi istiyoruz.’’ 

Süleyman Soylu, 24 Haziran seçimlerinin, sadece bir iktidarın devamının veya bir iktidarın süresinin bitmesinin, millet tarafından tespit edileceği bir seçim olmadığını, bambaşka bir başlangıcın adı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Artık elbette bir taraftan güçlü bir parlamentonun, sürekli yürütmeyle beraber kavga eden, güçsüz olunca teslim olan, ahkam kesmeye çalışan bir parlamento değil, hükümetin kendi işini yapacağı bir taraftan da meclisin kendi işini yapacağı ve kimsenin kimsenin işine karışmayacağı ama bir taraftan da milletin her ikisinin de notunu ve çetelesini tutabileceği, zamanı geldiğinde de o konuda kendi takdirini kullanabileceği, yepyeni bir sisteme hep birlikte adım atıyoruz. Bir taraftan vesayetçilere bir taraftan nifakçılara fırsat bırakmayacak, yepyeni bir sisteme adım atıyoruz. Bir taraftan bürokrasinin hantallığına teslim olmayacak, yepyeni bir sisteme adım atıyoruz. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz." 

Türkiye'nin, Suriye meselesinde ve terörle mücadele konusunda başka ülkelere karşı boynunu bükmediğini kaydeden Soylu, "Son bir yılda en az 6 defa yurt dışına çıktım. Şunu bir evladınız olarak, kardeşiniz olarak söylemek istiyorum. Allah şahittir. Ne terörle mücadelede ne düzensiz göç ve Suriye meselesinde ne de Türkiye’nin demokrasisinde şu boynum hiçbir zaman yere eğilmedi. Tam tersi karşımdaki diğer içişleri bakanlarına ben düzensiz göç ve Suriye meselesini anlattığımda, DEAŞ ile nasıl mücadele ettiğimizi anlattığımda, bir taraftan bütün bunlarla beraber PKK ve PYD konusunda nasıl iki taraflı oynadıklarını anlattığımda, nasıl bir taraftan biz FETÖ ile mücadele ederken, ülkemizi ele geçirmeye çalışan hain bir grupla biz mücadele ederken, Almanya’nın, Amerika’nın nasıl sahip çıktığını, diğerlerinin nasıl görmezlikten geldiklerini anlatmaya çalışırken, benim başım dikti. Ülkem adına ama onların boynu eğikti. Bunu, bu millet sayesinde yakaladık. 24 Haziran, memleketimin geleceği için bir karardır. Bu karar, milletimize aittir. Boynumuz da kıldan her zaman incedir." ifadelerini kullandı.

"Bu ülke, yeni bir referandumla sistemini değiştirdi"

Beşiktaş’taki konuşmasının ardından esnafı ziyaret edip sohbet eden Soylu, daha sonra Ortaköy’de bir otelde taksi şoförleri ile sahurda bir araya geldi. 

Burada konuşan Soylu, Türkiye’nin turizme olan yatkınlığı sebebiyle 2016-2017’ye göre şu an turist sayısında çok önemli bir artış sağlandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, Avrupa’nın ve dünyanın bütün ülkelerinden Türkiye’ye ciddi bir turist akımı olduğunu kaydederek, "Oysa darbe olan, belirsizlik olan, kaotik olan bir ülkeye böyle bir talep olmaması lazım yapılan hesaplamaya göre. Bu neyle sağlandı biliyor musunuz? Bu da demokrasi ile sağlandı. Hemen referanduma gidildi, referandumda bu ülke, yepyeni bir değişimi ortaya koydu. Onlar Gezi olaylarını yaptılar biz üçüncü havalimanının temelini attık. Onlar 15 Temmuz darbe girişimini yaptılar. Bu ülke, yeni bir referandumla sistemini değiştirdi ve millet değiştirdi." şeklinde konuştu.

Muhabir: İlyas Kaçar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.