Dolar
32.31
Euro
35.07
Altın
2,232.97
ETH/USDT
3,562.90
BTC/USDT
70,715.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Kastamonu'da şiddetli yağış etkili oluyor

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiliyor.

Bilal Kahyaoğlu, Ünal Kesmen  | 26.06.2022 - Güncelleme : 26.06.2022
Kastamonu'da şiddetli yağış etkili oluyor Fotoğraf: Ünal Kesmen/AA

Kastamonu

İlçede yağış sonucu Şehriban Çayı'nın debisi yükseldi, oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşımda aksama yaşandı.

Cide ve Şenpazar ilçelerini il merkezine bağlayan kara yolunun Azdavay Derelitekke mevkisinde Şehriban Çayı üzerinde bulunan ve yenisi yapılmak üzere bir süre önce yıkılan köprünün yerine ulaşım, menfezlerden oluşturulan geçici köprüyle sağlanıyordu.

Kentte dün de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle zarar gören ve yürütülen çalışmanın ardından ulaşıma açılan yol, çayın debisinin artması üzerine yine ulaşıma kapandı.

İki ilçeye ulaşım, tali yol olarak kullanılan Azdavay Sabuncu ve Valay köyleri üzerinden sağlanıyor.

Yağışın devam ettiği ilçede ekipler, iş makineleriyle dere yatağında tıkanan noktaları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Şenpazar Kaymakamı Emre Kazanasmaz ile Belediye Başkanı Cem Çınar da çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Kazanasmaz, AA muhabirine, yağışların 24 Haziran'da başladığını ancak dün gece itibarıyla etkisini artırdığını söyledi.

Yağışla ilgili vatandaşları uyardıklarını belirten Kazanasmaz, "Devlet olarak tüm ekiplerimizi vatandaşlarımız için seferber ettik. İlçe merkezinde bir servis yolu göçtü. Özellikle giriş katlarda yaşayan vatandaşlarımız, yaşlılarımız ve engellilerimizle alakalı evlerini su basma tehlikesi olabilecek birkaç hanemiz vardı. Onlar da birkaç günlüğüne akrabalarında ya da bizim sağladığımız yerlerde kalacak." dedi.

Sabah saatlerinde Şehriban Çayı'nda su seviyesinin yükseldiğini ancak yağışların azalmasıyla debinin düştüğünü anlatan Kazanasmaz, şunları kaydetti:

"Sabah saatlerinde beş köyümüze ulaşım noktasında ciddi sıkıntımız vardı. Köylere giriş çıkışlarda problemler vardı. Hızlı şekilde müdahale ettik. Şu anda Şenpazar genelinde ulaşımı sağlanmayan herhangi bir köy yolu yok. Can ve mal kaybı noktasında da hiçbir problemimiz yok. Bu gece için de ciddi uyarılar geliyor. Vatandaşlarımızı ikaz ediyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Bu geceyi de atlatırsak bir problem olmayacağı kanaatindeyim."

Kastamonu Valisi Çakır, kentte beklenen sağanakla ilgili önlemleri inceledi

Kastamonu Valisi Avni Çakır, kent genelinde yağışlarla ilgili ciddi sıkıntı bulunmadığını ancak gece saatlerinden itibaren sağanağın etkili olmasını beklediklerini söyledi.

Şenpazar ilçesinde yağış sonucu Şehriban Çayı'nın debisi yükseldi, bazı yollarda göçükler oluştu, su birikintileri nedeniyle ulaşımda aksama yaşandı.

İlçelerde sağanak uyarısı yapılan kentte geçen yıl 11 Ağustos'ta sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde de önlemler artırıldı.

Vali Çakır, Bozkurt ilçesinde alınan tedbirlerle ilgili incelemelerinin ardından Şenpazar ilçesini ziyaret etti.

Çakır, AA muhabirine, Şenpazar ilçesinde etkili yağış olduğunu söyledi.

Şehriban Çayı'nda yükselen debinin akşam saatlerinde düştüğünü belirten Çakır, "Kastamonu'da hem meteorolojinin hem de AFAD'ın uyarıları doğrultusunda kriz merkezimizi oluşturduk. Tüm birimlerimiz teyakkuz halinde. Sahadaki arkadaşlarımızdan anlık verileri alıyoruz. Şenpazar dışında güçlü yağış olan ilçemiz yok." dedi.

Bozkurt ilçesinde de gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Çakır, "Şu an için bölgemizde ciddi bir tehlike gözükmüyor ama asıl yağışı 03.00'te alacağız gibi gözüküyor. 24 saat takipte olacağız. İnşallah ciddi tehlike olmadan süreci savuşturmuş olacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın