Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.94
ETH/USDT
3,579.00
BTC/USDT
70,600.00
BIST 100
9,018.11
Gündem

Bülent Eczacıbaşı: Acımız çok büyük

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eczacıbaşı, İtalya'daki helikopter kazasında Eczacıbaşı Topluluğu olarak dört arkadaşlarını kaybettiklerini, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Barış Seçkin  | 11.06.2022 - Güncelleme : 11.06.2022
Bülent Eczacıbaşı: Acımız çok büyük

Roma

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nde görev yapan dört kişinin hayatını kaybettiği İtalya'daki helikopter kazasına ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nde görev yapan dört kişinin hayatını kaybettiği İtalya'daki helikopter kazasına ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Helikopteri arama çalışmaları sırasında iyi haber beklediklerini aktaran Eczacıbaşı, şunları söyledi:

"1-2 saat öncesine kadar bir ümitle bekledik. Aramalar üç gündür sürüyordu. Sonunda helikopterin enkazına ulaşıldı. Maalesef, 7 kişinin de hayatlarını kaybetmiş olduğu saptandı. Biz de çok genç, çok başarılı, pırıl pırıl dört arkadaşımızı maalesef kaybettik. Acımız çok büyük. Onlara Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

Eczacıbaşı, cenazelerin Türkiye'ye ne zaman getirileceğine ilişkin işlemlerin sürdüğünü, en kısa zamanda sonuçlanacağını tahmin ettiğini ifade etti.

Eczacıbaşı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük'e ve tüm Bakanlık mensuplarına olayın en başından bu yana verdikleri büyük destek ve yakın ilgileri nedeniyle teşekkür etti.

Bülent Eczacıbaşı, İtalyan makamlarının da ellerindeki tüm imkanları kullanarak aramayı sonuçlandırdıklarını belirterek, onlara da teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

İtalya'nın Lucca kentinden Treviso'ya gitmek üzere 9 Haziran'da 4'ü Türk 7 kişiyle havalanan helikopter bir süre sonra radardan kaybolmuştu. İtalyan güvenlik güçleri, helikopterin enkazını bu sabah 1922 metre yükseklikte tespit etmiş ve kısa süre sonra kazadan kurtulan olmadığı açıklanmıştı.

Temizlik ürünleri fuarı için İtalya'da bulunan ve bir İtalyan şirketinin tesislerini ziyaret için helikoptere binen Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nde çalışan Arif Cez, İlker Uçak, Altuğ Erbil ve Serhat Kenar kazada yaşamını yitirmişti.

Kazayla ilgili İtalyan Ulusal Uçuş Güvenliği Ajansı'nın (ANSV) A119 Koala tipi helikopterin 9 Haziran'da yaptığı kazaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.