Dolar
44.20
Euro
50.56
Altın
5,014.67
ETH/USDT
2,178.30
BTC/USDT
72,500.00
BIST 100
13,092.93
Spor, Futbol

Beşiktaş, "deplasman serisi"ni başkentte sürdürdü

Trendyol Süper Lig'de konuk olduğu Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Beşiktaş, deplasmandaki iyi gidişatını devam ettirdi.

Salih Ulaş Şahan, Halil İbrahim Avşar  | 15.03.2026 - Güncelleme : 16.03.2026
Beşiktaş, "deplasman serisi"ni başkentte sürdürdü Fotoğraf: Ahmet Serdar Eser/AA

Ankara

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Beşiktaş, Eryaman Stadyumu’nda karşılaştı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

İlk yarı

13. dakikada Göktan Gürpüz'ün sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

15. dakikada Gençlerbirliği 10 kişi kaldı. Yere düşerken Djalo'ya müdahale eden Koita, VAR uyarısının ardından kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

23. dakikada sağ kanatta gelişen Gençlerbirliği atağında Zuzek'in ortasında Goutas'ın kafa vuruşunda top, kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

41. dakikada Orkun Kökçü'nün ceza sahasının solundan çektiği şutta kaleci Velho, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

45+1. dakikada Cerny'nin sol kanattan yaptığı korner vuruşunda Djalo'nun kafa vuruşunda top, Velho'nun müdahalesinin ardından kornere çıktı.

Maçın ilk devresi, golsüz beraberlikle sona erdi.

İkinci yarı

52. dakikada Murillo'nun sağdan ortasında kaleci Velho'nun müdahalesinin ardından meşin yuvarlak, Olaitan'ın önünde kaldı. Olaitan'ın şutunda top, üstten auta gitti.

56. dakikada Beşiktaş öne geçti. Ceza sahasında topla buluşan Oh'un vuruşunda Velho, topu direk dibinden kurtardı. Dönen topu Goutas uzaklaştırmak isterken önünde kalan Olaitan'ın yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 0-1

63. dakikada Metehan Mimaroğlu'nun sol kanattan ortasından Niang'ın yerden vuruşunda top, auta çıktı.

67. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Orkun Kökçü, dar açıdan meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2

77. dakikada Ndidi'nin pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Rashica, topu auta yolladı.

84. dakikada sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında ceza sahasına giren Traore, penaltı noktasında topu Samed Onur ile buluşturdu. Samed'in şutunu kaleci Ersin Destanoğlu, kornere çeldi.

Beşiktaş, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Deplasman performansı iç sahayı geçti

Siyah-beyazlılar, deplasmanda üst üste 3. maçını kazandı. Süper Lig'de yaklaşık 6 aydır deplasmanda maç kaybetmeyen Beşiktaş'ın, dış sahadaki yenilmezlik serisi de 11 maça çıktı.

Beşiktaş, ligde oynadığı son 11 deplasman karşılaşmasında 7 galibiyet ve 4 beraberlik alarak 25 puan topladı. İç sahada da 13 maça çıkan Beşiktaş, taraftarı önünde 24 puan aldı.

Siyah-beyazlı takımın, ligde son 11 deplasman karşılaşmasında aldığı sonuçlar şöyle:

KarşılaşmaSkor
Kayserispor-Beşiktaş0-4
Galatasaray-Beşiktaş1-1
Konyaspor-Beşiktaş0-2
Kasımpaşa-Beşiktaş1-1
Antalyaspor-Beşiktaş1-3
Fatih Karagümrük-Beşiktaş0-2
Trabzonspor-Beşiktaş3-3
Eyüpspor-Beşiktaş2-2
Başakşehir-Beşiktaş2-3
Kocaelispor-Beşiktaş0-1
Gençlerbirliği-Beşiktaş0-2

İstanbul temsilcisin 17 maçlık (13 lig, 4 kupa) yenilmezlik serisi, geçen hafta evinde yaşadığı Galatasaray mağlubiyetiyle sona ermişti.

Koita kırmızı kart gördü

Ev sahibi Gençlerbirliği, 18. dakikada Sekou Koita'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Koita'nın, topu kaptırdığı pozisyonda düşerken Tiago Djalo'ya yaptığı müdahale sonrası VAR'ın uyarısı üzerine hakem Yasin Kol, kenara geldi.

Pozisyonu izleyen Kol, Koita'ya kırmızı kartını çıkardı. Gençlerbirliği'nin 6 golle en skorer futbolcusu olan Koita, bu sezon ikinci kez kırmızı kart gördü. Koita, 7. haftadaki Zecorner Kayserispor maçında da direkt kırmızı kartla takımını eksik bırakmıştı.

Gençlerbirliği, başkentte 7 maç sonra kaybetti

Natura Dünyası Gençlerbirliği, ligde evinde 7 maç sonra sahadan puansız ayrıldı.

Başkent ekibi, bu maç öncesi sahasındaki son yenilgisini 26 Ekim 2025'te yaşadı. TÜMASON Konyaspor'a, 10. hafta mücadelesinde 2-1 kaybeden kırmızı-siyahlı ekip, daha sonra Eryaman Stadı'ndaki 7 lig maçında 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Gençlerbirliği, TÜMASON Konyaspor maçının ardından Ankara'da sırasıyla RAMS Başakşehir'i 2-1, Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-0, Trabzonspor'u 4-3 yendi.

Sezonun ikinci yarısına Samsunspor (1-1) beraberliği ile başlayan Gençlerbirliği, başkentte Gaziantep FK engelini ise 2-1'lik skorla geçmeyi başardı.

Başkent temsilcisi, Eryaman Stadı'nda daha sonra Çaykur Rizespor (2-2) ve Zecorner Kayserispor (0-0) ile berabere kaldı.

Galibiyet ve gol hasreti sürüyor

Ligde son galibiyetini 1 Şubat'ta evinde Gaziantep FK karşısında 2-1'lik skorla elde eden başkent ekibinin, 3 puan hasreti 6 maça çıktı.

25 puanı bulunan Gençlerbirliği, Süper Lig'deki son 6 maçında 3'er mağlubiyet ve 3 beraberlik yaşadı.

Son 4 lig maçında gol atamayan kırmızı-siyahlıların, küme düşme hattıyla arasındaki puan farkı da 3 puana düştü.

Siyah-beyazlıların yardımcı antrenörü Murat Kaytaz: Takımımız, oyuncularımız iyi mücadele ettiler

Eryaman Stadı'ndaki basın toplantısına üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle teknik direktör Sergen Yalçın'ın katılamaması üzerine yardımcı antrenör Murat Kaytaz katıldı.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden tarihçi İlber Ortaylı'yı anarak sözlerine başlayan Kaytaz, hayatını kaybeden eski futbolcu Orhan Kaynak ile beraber çalıştıklarını hatırlatarak, "Orhan hocaya da Allah'tan rahmet dileyelim. Türk futbolu için çok önemli bir değer. Beşiktaş'ın da formasını giymiş, Trabzon'un efsanelerinden bir oyuncu. Onun da mekanı cennet olsun. Saygı duruşu kararını büyüklerin alması gerekiyor. Eksik kalmış burada. İnşallah o yanlıştan geç de olsa dönülür. Bundan sonraki haftada Orhan hocamızı da anarız. Biz de Sivas'ta çok iyi günler geçirmiştik. Ailesine sabır dilerim." ifadelerini kullandı.

Kaytaz, Sergen Yalçın'ın rahatsızlığına ilişkin, "Maç öncesi otelde bayağı bir fiziksel olarak düşüş yaşadı, serum bağlandı. Doktorlar iyileştirmek için, ayağa kaldırmak için mücadele ettiler. Takımı yalnız bırakmak istemedi, geldi buraya. Şu an soyunma odasında da tekrar serum bağlandı. Onun için ben buradayım. Maçı değerlendirecek olursak, rakibin 10 kişi kaldıktan sonra farklı bir oyun planı oldu. Burası zor bir deplasman. Volkan hoca geldikten sonra daha dirençli bir takım olacağını bekliyorduk. Özellikle duran toplarda en az bizim kadar hücumda etkili olan bir takım. Buna bu hafta özel olarak önlemler aldık. Takımımız, oyuncularımız iyi mücadele ettiler. Bu zor deplasmandan 3 puanla döndüğümüz için mutluyuz." diye konuştu.

Orkun Kökçü'nün performansına da değinen Kaytaz, oyuncunun hem Beşiktaş hem milli takım için önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bizim oyun kurma planlarımızda ve üçüncü bölge hücum aksiyonlarımızda lider oyuncularımızdan birisi. Müthiş bir gol attı. Geldi hocaya sarıldığında da bir şeyler söyledi, tam duyamadım ama herhalde hocanın eski frikik gollerinden birisini söyledi. Orkun bizim için çok önemli bir oyuncu ve bugün gerçekten çok güzel bir gol attı. Onu da ayrıca tebrik ediyorum. Kendisi de oruç tutan bir oyuncu olduğu için fiziksel olarak da, 4 gün sonra bir maçımız var, diri tutmak için, ayrıca alkışlatmak için kenara aldık. Biz her gün üstüne koyarak gitmeye, takım savunmasında az pozisyon verip hücum aksiyonlarında üretken bir Beşiktaş yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ligi de en iyi şekilde, en yüksek yerde bitirip kupayı kazanıp sezonu tamamlamak istiyoruz."

Siyah-beyazlıların Koreli forveti Oh'un saha içerisinde önemli bir rolü olduğunu aktaran Kaytaz, "Bizim için ön alan üçüncü bölge oyunumuzun değerli bir parçası. Kendisi çok disiplinli, çok çalışkan, çok arayan, çabalayan bir oyuncu. Biz genelde merkez bağlantılarında kullanmak istiyoruz ama zaman zaman sol taraftan aksiyonlar geliştirdiğimiz zaman oraya da bağlantıya istiyoruz. Ama çizgilere deplase olmasını çok istemiyoruz. Kendisinin gol atma hırsı üst seviyede olduğu için çok arayışta, oralara kendi de iniyor, bu şekilde opsiyonlar sunuyor. Bizim de elimizi rahatlatıyor, iyi bir oyuncu." değerlendirmesinde bulundu.

Başkent ekibinin başkan vekili Adnan Duman: Sahada futbol değil adaletsizlik izledik

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği Beşiktaş'a 2-0 yenilen Natura Dünyası Gençlerbirliği'nin başkan vekili Adnan Duman, hakem kararlarını eleştirdi.

Duman, Eryaman Stadı'ndaki maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bu akşam sahada futbol değil adaletsizlik izledik." dedi.

Koita'nın gördüğü kırmızı kartın maçın gidişatını değiştirdiğini belirten Duman, şu ifadeleri kullandı:

"Rakibimizin geçen haftadan sözde adaletsiz olduğunu düşündüğü maçın telafisini bu haftaya, Ankara'ya bıraktılar. Ciddi manada geçen haftanın bir telafisi niteliğinde olan kırmızı kart, maçın seyrini baştan sona değiştirdi. Ciddi manada hakem hatalarının ön planda olduğu… 103 yıllık Ankara kulübünü, ciddi manada Ankara çınarını böyle katlettiler. Futbol adaletten beslenir, adaletten yükselir. Bundan sonra Gençlerbirliği'nin hakkını daha fazla savunacağız. Önümüzdeki süreçte bu işlerin nasıl takip edildiğini bütün kamuoyu hep birlikte yaşayarak görecek."

Gençler Teknik Direktörü Volkan Demirel: Beşiktaş'a yenildiğimiz için değil hakkımız yendiği için üzülüyorum

Koita'nın 18. dakikada gördüğü kırmızı karta kadar iyi bir oyun sergilediklerini belirten Demirel, "Hakemin vermiş olduğu bir karar. Saha içinde bana göre kırmızı değil, çok ağır. Bence temas bile yok, sadece sıyırma var ama buna rağmen kırmızı kart. Daha sonra bütün takdir haklarını Beşiktaş'tan yana kullanan bir hakem. Onun dışında oyuncularım 10 kişi kalmamıza rağmen müthiş pozisyon aldılar. Maç 11'e 11 devam etseydi ben eminim ki burada mağlup olmazdık. Ama yorgunluk ve güç bitince pozisyon vermeye başladık. İlk golde Goutas'ın iyi niyetli bir şekilde topu uzaklaştırmak istemesi oyuncunun önüne düşüyor ve gol oluyor. İkinci gole zaten bir şey diyemiyorum, Orkun çok klas bir gol attı. Biz bugün iyi mücadele ettik 10 kişi de olsak. Perşembe günü Konya maçımız var, orada burayı telafi edecek bir sonuç alarak geri dönmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Maç içindeki taktiksel planlarına da değinen Demirel, "Beşiktaş'ın kapalı savunmalara karşı fazla üretken bir takım olmadığını biliyorduk. Kazandığımız toplarla da daha çok Rıdvan Yılmaz'ın arkasını kovalamaya çalıştık. Çünkü Beşiktaş adam adama oynamaya çalışan bir takım. Rıdvan da bunu çok detaylı yapıyor. Gökhan'ı orta sahaya doğru çekerek oradaki alanı boşaltarak Koita ve Niang'ı orada hareketlendirmekti. Ama Koita'yı 17 dakika oynatabildiğimiz için planı fazla tutamadık. Sonrasında tamamen oyun bizim karşılamamıza döndü ki büyük takıma karşı zaten 10 kişi kaldıktan sonra fazla da bir şey yapamıyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

"Hakkımız yendiği için üzülüyorum"

Oyuncularının isteklerine olumlu yönde yanıt verdiğini dile getiren Demirel, şunları kaydetti:

"Önüme daha rahat bakabiliyorum. Oyuncular söylediklerimizi yapamazlar veya istediklerimizi sahaya yansıtamazlar, o zaman endişelenirim. Ama şu an gerçekten Beşiktaş'a yenildiğimiz için değil hakkımız yendiği için üzülüyorum. Çünkü takımım hem Alanya maçında hem bu maçta verdiğimiz bütün görevleri yaptı. 10 kişi kalmamıza rağmen pozisyona girdiler. Antalya'ya bir kamp düşünüyorum, planlıyorum. Oraya gittikten sonra döndüğümüzde bıraktığım yerdeki takımı tekrardan sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum. Çünkü fiziksel olarak takımda biraz düşüş var. Bu düşüşü tekrardan ayağa kaldırmak istiyoruz. Yoksa takımımız gerçekten çok iyi bir takım. Kadro olarak da iyiyiz, bireysel olarak da iyiyiz. İnşallah bu takım istediği yerde bitirecek."

"Önceliğimiz ligde kalmak"

Sezon hedeflerine de değinen Demirel, önceliklerinin ligde kalmak olduğunu belirtti.

Hedef büyütmek istemediğini dile getiren Demirel, "İnşallah bu sene ligde kalmak istiyoruz. Bunu söylerken fazla hedef büyütmek de istemiyorum. Kafamda başka hedefler var ama şu an önceliğimiz ligde kalmak. Daha sonra Gençlerbirliği'ne yakışan genç oyuncuları yeniden Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. Bu seneyi atlattıktan sonra farklı planlarımız var ama şu an bunları dile getirmek doğru olmaz. Önce ligde kalalım, mücadelemizi verelim. Hedefler her zaman büyüktür ve bitmez." şeklinde konuştu.

"Altyapıdan oyuncu yetiştirmek Gençlerbirliği'nin özü"

Genç oyunculara önem verdiklerini vurgulayan Demirel, Gençlerbirliği'nin altyapı geleneğini sürdürmek istediklerini söyledi.

Kulübün özünde altyapıdan yetişen oyuncuların bulunduğunu belirten Demirel, "Gençlerbirliği kulübünün özü de bu. Altyapıdan çocukların, kardeşlerimizin çıkması. Biz de elimizden geldiği kadar bunu devam ettirmeye çalışacağız. Tabii ki biraz nefes aldıktan sonra şu an kendi derdimizdeyiz. İnşallah bu derdimizi bitirdikten sonra tamamen genç oyunculara yönelmek istiyorum. Hocalık kariyerim çok uzun değil ama Türk futboluna kazandırdığım çok oyuncu var. Hedeflerimden biri de bu. Evet ligde kalmak ve mücadele etmek önemli ama bizim gibi takımlar için oyuncu yetiştirmek daha anlamlı geliyor. Kulüplerin çıkış kapısı da bu gibi görünüyor." diye konuştu.

"Arda Güler'i tebrik ediyorum"

Arda Güler'in hem karakteri hem de futboluyla öne çıktığını dile getiren Demirel, "Arda çok iyi bir insan. Futboldan ve kariyerinden öte karakteriyle de çok değerli bir oyuncu. 'Daha iyi yerleri hak ediyor.' demeyeceğim zaten Real Madrid'de oynuyor, bundan ötesi yok. Her attığı golde gururlanıyoruz. Geçen attığı gol de futbolda nadir görülen gollerden biriydi. Kendini tebrik ediyorum, buradan da selamlarımızı gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.