Dolar
40.21
Euro
47.00
Altın
3,371.61
ETH/USDT
3,064.60
BTC/USDT
121,868.00
BIST 100
10,292.20
Gündem

Bakan Memişoğlu, Dünya Sağlık Asamblesi'nin 78'inci toplantısına katıldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) en üst karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi'nin (DSA) 78'inci toplantısının açılış programına katıldı.

Muhammet İkbal Arslan  | 19.05.2025 - Güncelleme : 19.05.2025
Bakan Memişoğlu, Dünya Sağlık Asamblesi'nin 78'inci toplantısına katıldı

CENEVRE

DSA'nın 78. toplantısı, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde başladı.

Filipinler Sağlık Bakanı Teodoro Javier Herbosa, 78'nci DSA'nın başkanı seçildi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Bakan Memişoğlu, açılışına katıldığı 78'inci DSA'ya yarın hitap edecek.

DSA'nın açılış programına, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Burak Akçapar da katıldı.

Cenevre'deki temasları kapsamında Suriye Sağlık Bakanı Musab Nizal el-Ali ile bir araya gelen Memişoğlu, görüşmeye ilişkin X'ten paylaşımda bulundu.

Memişoğlu, "78'inci Dünya Sağlık Asamblesi vesilesiyle bulunduğumuz Cenevre'de Suriye Sağlık Bakanı Sayın el-Ali ile bir araya gelerek verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Suriye'nin yeni hükümetinin izleyeceği sağlık politikaları, yürüteceği sağlık hizmetleri ve altyapı çalışmaları ile ülkelerimizin sağlık alanındaki işbirliğine dair geniş bir yelpazede istişarelerde bulunduk. Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Suriye ile yakın ilişki ve işbirliklerimizi güçlendirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Küresel sağlık meseleleri ve insani krizlerin görüşüleceği DSA'nın 78'inci toplantısı 26 Mayıs'ta sona erecek.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Cenevre'de temaslarda bulundu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 78'inci Dünya Sağlık Asamblesi'ne (DSA) katılmak üzere geldiği Cenevre'de mevkidaşlarıyla görüştü.

Memişoğlu, Cenevre'deki temaslarına ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

İsviçre Federal Sağlık Bakanı Elisabeth Baume-Schneider ve beraberindeki heyetle bir araya geldiklerini belirten Memişoğlu, "Ülkelerimizin sağlık alanındaki işbirliğini ileri seviyeye taşıyacak adımlara dair istişarelerde bulunduk. İkili ilişkilerimizin daha da güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Memişoğlu, Gürcistan Sağlık Bakanı Mikheil Sarjveladze ve beraberindeki heyetle de buluştuklarını aktararak "Görüşmemizde küresel sağlıktaki güncel gelişmeleri, gelecek beklentilerini ve bölgesel fırsatları değerlendirme fırsatı bulduk. İkili görüşmelerimizin Türkiye ile Gürcistan'ın sağlık alanındaki işbirliğini daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Liashko ve beraberindeki heyetle de bir araya geldiklerini belirten Memişoğlu, şunları kaydetti:

"Görüşmemizin ardından 'Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Ukrayna Sağlık Bakanlığı Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında Mutabakat Zaptı'nı imza altına aldık. Önümüzdeki dönemde sağlık alanındaki işbirliklerimizin daha da pekişeceğine gönülden inanıyor, attığımız imzaların ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.