Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,525.30
BTC/USDT
69,725.00
BIST 100
9,063.91
Spor, Futbol

Onun işi penaltı kurtarmak

Bursaspor'un milli kalecisi Harun Tekin, ligde üst üste beşinci penaltı atışında da gol yemeyerek adından söz ettirmeye devam ediyor.

06.12.2016 - Güncelleme : 06.12.2016
Onun işi penaltı kurtarmak

BURSA - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK/MUTLU DEMİRTAŞTAN

Bursaspor'un milli kalecisi Harun Tekin, kurtardığı penaltılarla adından söz ettiriyor.

Yeşil-beyazlıların 2010 yılında Güngören Belediyespor'dan kadrosuna kattığı Harun Tekin, Spor Toto Süper Lig'de dün akşam Bursaspor'un 2-1 kazandığı Çaykur Rizespor maçında Kweuke'nin penaltı vuruşunu kurtararak, gecenin en fazla konuşulan ismi oldu.

Özellikle bu sezon gösterdiği performansla takımın elde ettiği puanlarda büyük katkısı bulunan deneyimli eldiven, ligde üst üste beşinci penaltı atışını da kurtarmayı başardı.

Harun Tekin, geçen sezon Antalyaspor maçında Eto'o, Beşiktaş karşısında Gomez, bu sezon ise Kasımpaşa mücadelesinde Tunay Torun, Gaziantepspor önünde Ghilas ile dün akşamki Çaykur Rizespor karşılaşmasında Kweuke'nin kullandığı penaltı atışlarını kurtararak, bu alanda farklı bir başarıya ulaştı.

Gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselen Harun Tekin'e üst üste 5 penaltı kurtardığı için Bursasporlu taraftarlar ve takım arkadaşları da ''penaltı canavarı'' lakabını taktı.

Sözleşmesi 2010 yılına kadar uzatıldı

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu, gösterdiği performansın ardından milli kalecinin 2018'de sona erecek sözleşmesini 2020 yılına kadar uzattı.

Handanovic'ten üst üste 6 kurtarış

Harun'un performansı, Avrupa futbolunda Sloven kaleci Samir Handanovic'i akla getirdi.

Sloven kaleci Handanovic, 2014 yılında tüm kulvarlarda üst üste 6 penaltı vuruşunda Inter kalesini gole kapatmıştı.

Penaltı dendiğinde akla gelen isim Diego Alves

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) bugüne kadar 41 kez penaltı atışıyla karşı karşıya kalan Valencia'nın Brezilyalı file bekçisi Diego Alves, bu vuruşların 19'unda rakiplerine gol imkanı tanımadı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.