Spor, Futbol

Başakşehir, Hatayspor'u mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında RAMS Başakşehir, Atakaş Hatayspor'u 2-1 yendi.

Mustafa Ünal Uysal, Serkan Avci  | 27.04.2024 - Güncelleme : 27.04.2024
Başakşehir, Hatayspor'u mağlup etti Fotoğraf: Serkan Avci/AA

Mersin

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Atakaş Hatayspor'u 2-1 yendi.

İlk Yarı

RAMS Başakşehir, deplasmanda Atakaş Hatayspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

2. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Rivas'ın uzak noktadan sert vuruşunda, kaleci Muhammed Şengezer topu kornere çeldi.

5. dakikada Başakşehir öne geçti. Ceza sahası içerisinde Pelkas'ın kafa pasıyla topla buluşan Piatek, düzgün vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Erce Kardeşler'in solundan ağlarla buluşturdu: 0-1.

20. dakikada ceza yayı önünde Pelkas'ın müdahalesiyle Matondo yerde kaldı. Fernandes'in kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta çıktı.

26. dakikada Hatayspor gole yaklaştı. Ceza sahasının solundan Rivas'ın serbest vuruşunda, top direkten dönüp altıpas önüne geldi. Burada Maksimovic'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muhammed Şengezer'de kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısını RAMS Başakşehir 1-0 önde tamamladı.

İkinci Yarı

55. dakikada Duarte'nin pasıyla topla buluşan Berkay Özcan'ın ceza sahasının dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

69. dakikada Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahasında topla buluşan Pereira meşin yuvarlağı Piatek'e çıkardı. Bu oyuncunun pasıyla topla buluşan Kemen'in sert vuruşunda, kaleci Erce Kardeşler topu çıkardı. Oluşan karambolde topu önünde bulan Kemen tekrar vurdu, meşin yuvarlak üst direğe çarparak ağlarla buluştu: 2-0.

72. dakikada Hatayspor farkı 1'e indirdi. Sol kanatta topla buluşan Rivas, ceza sahasındaki Dadashov'a ortaladı. Dadashov'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-2.

88. dakikada ceza sahası dışından topla buluşan Halil Dervişoğlu'nun sert şutunda, kaleci Muhammed Şengezer topu çeldi, ceza sahası içerisine düşen topu savunma uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Hatayspor Halil Dervişoğlu, Strandberg ve Rui Pedro ile rakip kale önünde kazandığı pozisyonları değerlendiremedi.

Maçı, RAMS Başakşehir 2-1 kazandı.

Çağdaş Atan: "Bu bizim için büyük bir heyecan"

RAMS Başakşehir'in teknik direktörü Çağdaş Atan,"Kendi maçlarımızı kazanırsak kayıtsız şartsız Avrupa'ya gidebileceğiz. Bu bizim için büyük bir heyecan." dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Atan, 20 haftadır final maçları oynadıkları söyledi.

Bu maçın Hatayspor'un kırılma maçlarından biri olduğunu aktaran Atan, şunları kaydetti:

"Çok iyi bir takıma karşı kazandığımızı söyleyebilirim. Oyunu son dakikaya kadar bırakmadılar. Forse etmeye çalıştılar. Uzun topla bizi ceza sahamıza ittirmeye çalıştılar. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Şu an 4. sıraya yükselmiş vaziyetteyiz. Bütün ipler bizim elimizde. Avrupa'ya gidebilmek için 4 final maçımız kaldı. Kendi maçlarımızı kazanırsak kayıtsız şartsız Avrupa'ya gidebileceğiz. Bu bizim için büyük bir heyecan. Çünkü başlangıç noktasından bugün gelinen noktaya bakarsak eğer çok büyük mesafe kaydettik. Oyuncularıma da söyledim. Ben onlarla gurur duyuyorum ama onların kendileriyle gurur duyması gerekiyor. Çünkü çok uzun ve zorlu yoldan dönüş yaptılar."

Oyuncularının kendilerine inandığını ve plana sadık kaldığına dikkati çeken Atan, "İkna oldular. Şu an çok önemli bir maçı kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki maçlarında Volkan hocaya ve bu iyi takıma başarılar diliyorum. Çok zorlu bir süreç. Umarım istediklerini alırlar." ifadelerini kullandı.

Çağdaş Atan, düşme potasındaki takımlara başarı dileyerek, "Çok zorlu maçlar. Biz de 2-3 haftadır sürekli aşağıdaki takımlarla oynuyoruz. Gerçekten oynaması zor. Rekabetçi maçlar oluyor." diye konuştu.

Volkan Demirel: "Ligde kalmak için mücadele edeceğiz"

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Mersin'de RAMS Başakşehir'e 2-1 yenilen Atakaş Hatayspor'un teknik direktörü Volkan Demirel, kalan 4 haftada ligde kalmak için ellerinde geleni yapacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Demirel, düşme hattında kalmaya devam ettiklerini kaydetti.

Kazanabilecekleri bir maçı kaybettiklerini anlatan Demirel, şunları kaydetti:

"Hanemizde sıfır puanla bir sonraki haftaya geçiyoruz. Antalyaspor'un herhangi bir pozisyonu olmadan yine 2 şutla maç bitti. Bu hafta da aynı şekilde. Şunu demek istiyorum. Oyuncular ellerinden gelen mücadeleyi yapıyor. Biz genç bir takımız. Son dakika 2-1. Orada bile pas yapmaları aslında bu lige ne kadar yabancı olduklarını ya da ne kadar genç olduklarını gösteriyor. Tecrübeli olmadıklarını da gösteriyor. Bu takımı kuran benim, sorumluluk bana ait. Elimizden geldiği kadar, sezon başından beri mücadele ettiğimiz birçok konu var. Bu 4 maçta da saha içinde yine elimizden gelen mücadeleyi vermek istiyoruz, vereceğiz de. Kimsenin şüphesi olmasın. Herkes için en hayırlısı olur. Biz elimizden geldiği kadar ligde kalmak için mücadele edeceğiz."

Hakeme yaptığı itirazlara ilişkin soru üzerine Volkan Demirel, penaltı itirazı sırasında takımın durduğunu ve bunun da tecrübesizliği gösterdiğini belirterek, bu sırada uzun top sonucu bir gol yediklerini aktardı.

"Bu takım düşecekse bütün sorumluluk bende"

Futbolun detaylarda gizli olduğuna değinen Volkan Demirel, şöyle devam etti:

"Tabi ki bunu kimseye anlatamıyorsunuz. Futbol, ülkemizde at gözlüğüyle izlendiği ve her şey sonuç odaklı olduğu için diğer detayları görmekten, düşünmekten, konuşmaktan çekiniyoruz. Yine söylüyorum. Ben bunların arkasına sığınmıyorum. Eğer bu takım düşecekse bütün sorumluluk bende. El kaldırıyorum ama bu takım düşmeyecekse, ligde kalacaksa da pasta ortada isteyen istediğini yiyebilir. Ne olduğunu, ne bittiğini biz, oyuncular, çalışanlar, personel biliyor."

Mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Demirel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Benden sonra buraya 4 maçlık birisi de gelse belki istifa etmek istedim, etmem de gerekiyordu ama olmadı. Neden olmadığını da yeri gelince konuşuruz. Ama 4 hafta boyunca şimdi ben buradayken bu takımı bırakmak... Tabii ki 'Git derlerse yine giderim.' başım üstünde yerleri var. Hiç öyle bir derdim de yok. Nasıl bu sene bütün mücadeleleri biz verdiysek bu ekiple, çalışanlarla, futbolcularla bundan sonra 4 maç vereceğiz. Ondan sonra oluyorsa olacak, olmuyorsa olmayacak. Oluyorsa da yine dimdik duracağım. Olmuyorsa da yine buraya dimdik çıkacağım. Çünkü bu çocuklar her şarta rağmen mücadele ediyorlar. O yüzden saygıyı da hak ediyorlar."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.