Dolar
32.33
Euro
34.97
Altın
2,216.04
ETH/USDT
3,575.90
BTC/USDT
70,785.00
BIST 100
9,050.29
Yaşam, Evlada Adanan Ömürler

Nisanur'a annesi 'kol kanat' oldu

Ayşegül ve Cüneyt Çalık çiftinin biri omzundan, diğeri dirseğinin altından kolları olmadan dünyaya gelen 10 yaşındaki kızları Nisanur, özellikle annesinin gayretleriyle hayata tutunuyor.

13.05.2018 - Güncelleme : 13.05.2018
Nisanur'a annesi 'kol kanat' oldu

Samsun

SAMSUN - Fatih Mehmet Kürkçü

Samsun'un Atakum ilçesinde yaşayan Ayşegül Çalık, doğuştan kolları bulunmayan kızının iyi bir geleceği olması için çaba harcıyor.

Ayşegül ve Cüneyt Çalık çiftinin 10 yaşındaki kızları Nisanur, biri omzundan, diğeri dirseğinin altından kolları olmadan dünyaya geldi. Çocuklarının engelli olduğunu hamilelik döneminde öğrenen Çalık çifti, doğumundan sonra zorlu bir süreç yaşadı.

Gittikleri özel eğitim merkezinin spor yapması tavsiyesi üzerine yüzmeye başlayan Nisanur, halk oyunları kurslarına da katılıyor. İlkokulda uyum sorunu yaşayan ancak kısa sürede bunu aşan Nisanur'un yüzmede madalyaları da bulunuyor.

İnşaat işçisi baba ve ev hanımı annenin 8 yaşında Taha Yiğit ile 9 aylık Eymen Buğra isimli iki çocukları daha bulunuyor.

Kızını bir an olsun yalnız bırakmayan anne Çalık, diğer çocuklarını da yanına alarak Nisanur'u düzenli olarak okula, özel eğitim merkezine, yüzmeye ve halk oyunları provalarına götürüyor.

Anne Çalık'ın isteği, kızının öğrenimini tamamlayıp meslek sahibi olabilmesi.

"Kızım için çok çaba harcadım"

Anne Ayşegül Çalık, AA muhabirine, eğitimi ve spor başarılarından dolayı kızıyla gurur duyduğunu söyledi.

Kızının okula başladıktan sonra yaşadığı uyum sorununu kısa sürede aştığını dile getiren Çalık, "Kızım okul, özel eğitim, yüzme ve halk oyunları gibi çok yoğun bir tempoya sahip. Kızımı bir an olsun yalnız bırakmıyorum. Okula, özel eğitime, yüzmeye, halk oyunları provalarına diğer çocuklarımla birlikte gidiyoruz. Kızımın ileride iyi yerlerde olması hedefimiz var. Bunun için elimizden gelen neyse yapacağız." diye konuştu.

Nisanur'un yüzmede madalyalar alarak kendilerini gururlandırdığına işaret eden Çalık, kızının her şeyi kendisinin yapabildiğini anlattı.

Kızının başarılarıyla mutlu olduklarını ve güçlendiklerini belirten Çalık, şunları kaydetti:

"Nisanur'un eğitimi ile sosyal hayata adapte olması için çok çaba harcadım. Bunun için bazı sorumluluklarımı ikinci plana ittim. Yeri geldi ev işlerimi bıraktım, onun peşinden gittim. Yeri geldi diğer çocuğumla ilgilenemedim. Kızımın gelecekte iyi yerlerde olmasını, yüzmede milli sporcu olmasını istiyorum. Okuyup mesleğiyle kendi ayakları üzerinde dimdik durabilmesi lazım. Biz elimizden geldiğince yanındayız."

Küçük Nisanur da ailesinin, özellikle annesinin her zaman yanında olduğunu dile getirerek, "Annemi çok seviyorum. Eğitimimin yanı sıra yüzme ve halk oyunları hayatımın büyük yerini kaplıyor. Özellikle yüzmede milli sporcu olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın