Dolar
32.49
Euro
34.93
Altın
2,333.18
ETH/USDT
3,146.90
BTC/USDT
64,557.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam, Evlada Adanan Ömürler

Engelli oğluyla 7 yıldır kulaç atıyor

Tekirdağ'da yaşayan 56 yaşındaki Sebile Özkaya, "kendisini daha iyi hissetsin" diye zihinsel engelli oğlu Onur ile 7 yıldır yüzüyor.

13.05.2018 - Güncelleme : 13.05.2018
Engelli oğluyla 7 yıldır kulaç atıyor Fotoğraf: AA/Mesut Karaduman

Tekirdağ

TEKİRDAĞ - MESUT KARADUMAN

Tekirdağ'da yaşayan 56 yaşındaki Sebile Özkaya, zihinsel engelli oğlu Onur ile 7 yıldır Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki ücretsiz yüzme kurslarına katılıyor.

Oğlunun kendini iyi hissetmesi ve sosyalleşmesi için bir şeyler yapmak isteyen Özkaya, suyun oğluna iyi geleceğini düşünerek yüzme kursuna gitmeye karar verdi.

Özkaya, il müdürlüğünde görevli yüzme antrenörleri ve kendi çabasıyla Atatürk Yüzme Havuzu'nda yürütülen kurslara katılarak Onur'a yüzmeyi öğretti.

Anne Özkaya, oğluyla 7 yıldır haftanın 2 günü yüzmeye gelip onunla kulaç atmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Oğlumun olmadığı bir hayat düşünemiyorum"

Sebile Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurslara katıldıktan sonra oğlunda olumlu anlamda değişimler görüldüğünü söyledi.

Özkaya, 7 yıldır oğlunun mutlu olabilmesi ve kendini özgür hissedebilmesi için onu haftada 2 gün yüzmeye getirdiğini ifade ederek, "Oğlumla beraber 7 yıldır yüzmeye geliyoruz. Oğlum zihinsel engelli olduğu için onu yalnız gönderemiyorum. Ben de oğlumla beraber gelerek yüzüyorum. Oğlum da ben de yüzerek çok mutlu oluyoruz. Suda olmak çok güzel. Deniz kıyısında olduğumuz için yüzmeyi çok seviyoruz." dedi.

Oğlunun olmadığı bir hayatı düşünemediğini dile getiren Özkaya, Onur'u büyütürken zaman zaman zorluklar yaşasa da üstesinden gelmeyi başardığını aktardı.

"Burada saygıyı, sevgiyi öğrendi"

Özkaya, oğlunun yüzmeye başladıktan sonra sosyalleşmeyi ve paylaşmayı öğrendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Buraya gelmeye başladıktan sonra Onur daha çok sosyalleşti, arkadaşlarıyla uyumu arttı. Burada saygıyı, sevgiyi öğrendi. Haftada iki gün gelip burada yüzüyoruz, bu da bize yetiyor. Aslında daha da fazla olsa isteriz ama şimdilik bu da yetiyor. Oğlumla beraber yüzerek engelleri aşmaya çalışıyoruz. Sosyalliği, arkadaşlığı, paylaşmayı öğrenmesi çok güzel. Onun sosyalleşmesiyle daha rahat hareket ediyoruz, toplum içinde bir yerlere katılırken daha rahat oluyoruz. Onun da sosyalleşmesinde suyun çok faydası oldu."

Engelli çocuğu olanların hiçbir zaman bu durumdan rahatsızlık duymaması gerektiğini ve çocuklarına verdikleri sevgiyle her şeyin üstesinden gelebileceklerini belirten Özkaya, "Çocukları bu durumda olan aileler rahat olsunlar, çocuklarından utanmasınlar, çocuklarını çok sevsinler, 'onlar engelli' deyip kıyada, kenarda bırakmasınlar. Sevgiyle her şey oluyor. Onur'un sağlığı el verdiği sürece onunla yüzmeye devam edeceğiz. Yüzerek hem engelleri aşmayı hem de paylaşmayı öğrenen oğlumla her zaman severek havuza geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın