
Çağlayan, Irak'ın Türk uçaklarına uyguladığı uçuş yasağına ilişkin, "Misilleme şeklinde düşünülürse zararlı çıkacak olan Irak'tır." dedi.***
ANKARA
Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Dünya Ticaret Örgütü Müzakereler Koordinasyon Kurulu'nun 7. Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Irak'ın Türk uçaklarına uyguladığı uçuş yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çağlayan, Irak devletinin de ilgili kuruluşun da yapmış olduğu tavrın aslında taraflarınca hoş karşılanmadığını belirterek, "Bu, bir misilleme şeklinde düşünülürse bu konudan zararlı çıkacak olan Irak tarafıdır" dedi.
Bakan Çağlayan şöyle devam etti: "Çünkü Irak tarafı şunu iyi bilmesi lazım ki dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul'dan Irak'a yapılan uçuşlar, aslında Irak'ı dünyaya bağlamaktadır. Böylelikle Türkiye'den gelen uçaklara Irak havaalanlarının kapatılması, Türkiye'ye değil, Irak'a daha çok zarar verecektir''