Dolar
39.54
Euro
45.50
Altın
3,381.48
ETH/USDT
2,528.30
BTC/USDT
105,209.00
BIST 100
9,339.59
Ekonomi

'Yastık altında 4 bin ton altın var'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Türkiye'de yastık altında 4 bin tona yakın altının bulunduğunu söyledi.

Musab Turan  | 03.12.2015 - Güncelleme : 03.12.2015
'Yastık altında 4 bin ton altın var'

İstanbul

İSTANBUL

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Türkiye'de yastık altında 3-4 bin ton altın var. Merkez Bankası rezervlerinin 6-7 katı kadar altın, yastık altında duruyor" dedi.

Marmara Üniversitesi Yatırım ve Borsa Kulübü'nün düzenlediği  "Küresel Ekonomide 2016 Senaryoları" panelinde konuşan Yıldırımtürk ABD Merkez Bankası'nın (Fed) söylemlerinde "güvercin", uygulamalarında "şahin" olduğunu savundu. 

Yıldırım, faiz artırımlarının bir süre daha başlamamasının küresel ekonomide öngörüleri kısıtlayacağını belirterek,  Fed'in faiz artırımını daha fazla ertelememesi gerektiğini anlattı.

Yıldırımtürk, moderatörlüğünü Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan'ın yaptığı panelde, Türkiye'nin takı ihracatçısı bir ülke konumuna geldiğine vurgu yaptı.

Muhabir: Musab Turan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.