Dolar
39.45
Euro
45.67
Altın
3,421.92
ETH/USDT
2,606.30
BTC/USDT
106,582.00
BIST 100
9,311.88
Ekonomi

Yapışmayan lokuma büyük talep

Katkısız, dişe yapışmayan Yayladağı lokumu; yurt içinin yanı sıra Almanya, Fransa ve Suudi Arabistan'dan da talep görmeye başladı.

10.08.2012 - Güncelleme : 10.08.2012
Yapışmayan lokuma büyük talep

HATAY - Erdal Türkoğlu 
 
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde üretimi yapılan ve ünü sınırları aşan lokum, Ramazan'da da sofraları süslemeye devam ediyor.
Yarım asırdan bu yana dede mesleği lokumculuğu devam ettirmeye çalışan Mehmet Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda ortalama 15 ile 25 ton arasında lokum üretimi yaptıklarını söyledi.
Yurt içinin yanı sıra yurt dışından da sipariş aldıklarını vurgulayan Okay, şöyle devam etti:
''Bu lokumun diğer lokumlardan farklı bir tadı var, katkı maddesi kullanmıyoruz. Mide ağrısı olanlar da, şeker hastalığı bulunanlar lokumu rahatlıkla yiyebiliyor. Fıstıklı, fındıklı, cevizli ve sade olarak ürettiğimiz lokumlarımız dişlere de yapışmıyor. Yarım asırdan bu yana ailemiz tarafından yapılan lokumumuzun ünü sınırları aştı. Şu an yurt içinin yanı sıra Almanya, Fransa, Suudi Arabistan'dan da talep görmeye başladı. İlçeye gelen turistler tarafından satın alınan ve bir kez tatmalarının ardından bir daha vazgeçemedikleri lokumumuzu, bizi arayarak yeniden sipariş veriyorlar. Kargoyla ya da Türkiye'de bulunan yakınları aracılığıyla onlara lokum gönderiyoruz. Yılda 15 ile 25 ton arasında üretimini yaptığımız lokumun şu an yaklaşık 3 tonunu yurt dışına gönderiyoruz.''
 
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.