
Hisarcıklıoğlu, "Türkiye son ekonomik krizde de son derece etkileyici bir performans sergilemiştir"dedi. ***
ANTALYA
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin son ekonomik krizde son derece etkileyici bir performans sergilediğini bildirdi.
EUROCHAMBRES Ortak Üyeleri Komitesi Toplantısı, Antalya Belek'teki bir otelde başladı.
Toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin oluşmaya başlayan çok kutuplu sistemde önemli bir çekim merkezi olduğunu ifade ederek, İstanbul'un yanı sıra Anadolu'daki birçok şehrin de dönüşüm sürecine katıldığını ve sanayideki atılımlarına ek olarak modern şehir hayatının da geliştiği cazibe merkezleri haline geldiğini söyledi.
''Türkiye son ekonomik krizde de son derece etkileyici bir performans sergilemiştir'' diyen Hisarcıklıoğlu, 2009'da yüzde 4.8'lik bir oranda küçülmesine rağmen, 2010'daki yüzde 8.9'luk büyüme ile krizin etkisini atlattığını kaydetti.
Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
''Bu kriz kurumsal yapımız için bir stres testi mahiyeti taşımış, ama devlet kurumlarımız, bankalar ve şirketlerimiz bu testten başarıyla geçmişlerdir. Türk özel sektörü bu kriz ile ne kadar çevik ve şartlara uyum sağlayabilen bir yapıda olduğunu kanıtlamıştır. Büyüme performansı 2011'de de devam etmektedir. Türkiye, 2011'in ilk çeyreğinde yüzde 11 büyüyerek rekor kırmıştır.''