Türk kuru yemişini dünyaya tattırıyorlar
Gaziantep'te 1978 yılında Antep fıstığı ticaretiyle sektöre giriş yapan Meray Kuruyemiş, Almanya ve Gaziantep'teki tesislerinde ürettiği 40 çeşit kuru yemişi Malta'dan Vietnam'a kadar 50 ülkeye ihraç ediyor.

Gaziantep
GAZİANTEP - ZUHAL UZUNDERE KOCALAR
Gaziantep'te 1978 yılında Antep fıstığı ticaretiyle sektöre giriş yapan Meray Kuruyemiş Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kılıç, AA muhabirine, çiftçilik yapan babası Mehmet Kılıç tarafından 1978 yılında Antep fıstığı ticareti yapmak üzere kurulan şirketlerini kardeşleriyle geliştirdiklerini ve bugün Türkiye'nin sektörel bazda ihracat lideri haline getirdiklerini söyledi.
Ağabeyinin 1999 yılında Almanya'nın Hamburg kentinde "Fresh Nuts GmbH" adıyla şube açtığını ve bir fabrika kurarak Meray markasıyla Türkiye'den gönderdikleri ürünlerin satışına başladığını anlatan Kılıç, şu anda hem Türkiye'de hem de Almanya'da kuru yemiş üretimi yaptıklarını ve ihracat ağırlıklı çalıştıklarını belirtti.
Kılıç, şu anda 50'ye yakın ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirerek, "Antep fıstığı, ay çekirdeği, fındık içi, badem içi, ceviz içi, kaju gibi ürünleri yurt içi ve yurt dışından temin edip, son teknolojiyle çalışan fabrikamızda işleyip, ambalajlayıp, büyük bölümü Avrupa olmak üzere Amerika ülkeleri, Malta, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Çin ve Vietnam gibi 50'ye yakın ülkeye ihraç ediyoruz. Türk markası olarak kuru yemişte en fazla destinasyona ürün gönderen firmayız. 2016 yılında paket kuru yemişte Türkiye'de ihracat lideri olduk." diye konuştu.
Başarılarının sırrının, vizyon ve işlerini sevmeleri olduğuna işaret eden Kılıç, "Hayalimiz, dünyaca tanınan, global bir Türk kuru yemiş markası yaratmak. Vizyonumuz, emeğimiz, çalışmalarımız bu yönde ilerliyor. Şu ana kadar doğru yolda ilerlediğimizi düşünüyoruz." dedi.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.