
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, alınması gereken tedbirlerin zamanında alındığını belirtti.***
ANKARA
Nihat Ergün, Turgut Özal Üniversitesi'nde Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD)-KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika törenine ve iftara katıldı.
Ergün, yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin açıklanan her yeni rakamda olumlu bir seyir izlediğini ortaya koyduğunu, Mayıs dönemine ait işsizlik rakamlarıyla bu iyi haberlere bir yenisinin eklendiğini söyledi.
Türkiye'nin istikrarlı şekilde büyümesi ve 2023 hedeflerine ulaşması için yeni ve nitelikli yatırımlara ihtiyaç bulunduğunu belirten Ergün, Türkiye petrol ve doğalgaz zengini bir ülke olmadığından ekonomik büyümenin sağlanacağı tek adresin ''girişimcilik'' olduğuna işaret etti. Yerin altındaki zenginlikler değil girişimcilerin ortaya koyacağı performansın Türkiye'yi zenginleştireceğini kaydeden Ergün, yerin altında zenginlik olsa bile onu yerin üstüne çıkarıp, işe, istihdama dönüştürecek girişimciye her zaman ihtiyaç olduğunu söyledi.
Bakan Ergün, girişimcileri Türkiye'nin siyasi istikrarının, güven ortamının, uluslararası ilişkilerinin, Türkiye'deki mali disiplinin, makroekonomik dengelerin kendilerine sunduğu fırsatlardan yararlanmaya, hesaplarını buna göre yapmaya çağırdı.
Dünyadaki gelişmelerin yakından takip edildiği ve alınması gereken tedbirlerin gününde, zamanında alındığını ifade eden Ergün, ''Dolayısıyla yatırımcımızı, girişimcimizi tereddüte sevk etmeyi gerektirecek herhangi bir tablo Türkiye ekonomisi ve Türkiye siyaseti içinde söz konusu değildir. O nedenle girişimcilerimiz, yatırımcılarımız bu gerçekler üzerinde düşünerek, bu gerçekleri dikkate alarak çalışmalarını ve yatırımlarını sürdürmelidir'' diye konuştu.