Euro
6.43
Dolar
5.78
BIST 100
99,200.21
Altın
1,492.18
Ekonomi, arşiv, arşiv

Sucuğa ''süt proteini katıldığı'' iddiası

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Yücesan, ''Süt proteininin sucuğa katılması yasak. Ancak salam ve sosis imalatında kullanılıyor'' dedi.

30.01.2013
Sucuğa ''süt proteini katıldığı'' iddiası

ANKARA - Seval Ocak Adıyaman 

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ahmet Yücesan, et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.

Yücesan, ''Düzenlemede sucuktaki protein oranı yüzde 16 olarak belirlendi. Sucuğa süt proteini katıldığı tahlillerde belli oluyor. Bu durum ancak merdiven altı ürünlerde yaşanabilir. Bu tür suistimaller her dönemde olabilir'' diye konuştu.

Ahmet Yücesan, süt proteininin sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturmadığını vurgulayarak, ''Salam ve sosis imalatında süt proteini kullanılıyor. Zaten bu ürünlerin yapılması için bu gerekli bir malzeme'' görüşünü dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın