
TEİAŞ, rüzgar enerjisine dayalı santral kurmak isteyenlere yönelik çoklu başvurular için düzenlediği ihalelerin son grubunu gerçekleştirdi.***
ANKARA
Bu zamana kadar yapılan ihaleler dikkate alındığında en yüksek katkı bedeli teklifi düzenlenen 13. grupta, 100 megavat kapasiteli Antakya-3 Trafo Merkezinin 72 megavatlık kısımı için kilovat saat başına 6,52 kuruş veren Antakya Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretim Santrali Limited Şirketinden geldi.
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Onay'ın komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, önce firmaların evrakları incelendi, daha sonra evrakları uygun olanların RES katkı payı teklif bedellerinin bulunduğu ikinci zarfları açıldı. İhaleye başvuran 47 firmadan 10'u katılmadı, 9 firma ise teşekkür mektubu sundu.
İhalede, Antakya 1 Trafo Merkezinin (TM) 10 megavatlık (mw) orta gerilim kapasitesinin 9 megavatlık kısmı 4,11 kuruşluk katkı payı ile en yüksek teklif veren Elestaş Elektrik Üretim AŞ'ye, kalan 1 megavatlık kısmı da kilovatsaat başına 1,37 kuruş teklif veren Yel Elektrik Üretim Ltd. Şirketi'ne tahsis edildi.
Antakya-3 Trafo Merkezinin 100 megavatlık yüksek gerilim kapasitesi için açılan ihalede 72 megavatlık kısım için kilovat saat başına 6,52 kuruşluk katkı bedeli ile en yüksek teklifi Antakya Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Santrali ''Antakyares'' RES projesi için verdi.
Antakya Rüzgar Enerjisi Şirketinin bu teklifi bu zamana kadar yapılmış çoklu başvurularda verilen en yüksek katkı bedeli oldu.