Dolar
39.78
Euro
47.04
Altın
3,345.77
ETH/USDT
2,534.80
BTC/USDT
109,121.00
BIST 100
10,189.02
Ekonomi, arşiv, arşiv

''Kokoreç''i ''kılıfına'' uydurdu

Kuzu bağırsağını sosis kılıfı haline getiren kokoreç üreticisi firma, Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya'ya ihracat yapmaya başladı.

16.03.2013 - Güncelleme : 16.03.2013
''Kokoreç''i ''kılıfına'' uydurdu

ANKARA - Özcan Yıldırım

Binka Bağırsak Ltd. Şti. Müdürü Abdurrezzak Kayalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB ülkelerinde yaşayan Türklerin yoğun talebine rağmen yasaklar nedeniyle buraya kokoreç gönderemediklerini söyledi.

Kullandıkları kuzu bağırsaklarını kokoreç yerine sosis kılıfı şeklinde işleyerek Avrupa pazarına sunmaya başladıklarını dile getiren Kayalı, "Sosis kılıfı yapmak için tuzlanmış veya dondurulmuş kuzu bağırsaklarını önce 12 saat soğuk suda bekletip yumuşatıyoruz. Daha sonra, el işçiliğiyle bağırsağın üzerindeki ileum tabakası bağırsaktan ayırıyoruz. Günde 100 bin metreye yakın bağırsağı bu şekilde sosis kılıfı haline getirerek Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya'ya gönderiyoruz" dedi.

Aylık 80 bin kuzu bağırsağını işleyerek 350 bin avro kazandıklarını belirten Kayalı, firmanın hedefinin ise her ay 1 milyon avroluk ihracat olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın