
İlk adaylık sunumu 23 Kasım'da Paris'te Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulunda yapılacak.***
İZMİR - Muammer Başkan
İzmir, EXPO 2020 adaylığı kapsamında ilk sunumunu, 23 Kasım Salı günü Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu'nda yapacak. Sunum için 62 kişilik heyet, Paris'e gitti.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, dünya sergisi olarak tanımlanan ve ''fikirler, kültürler ve dünyanın geleceği için projelerin sergilendiği'' EXPO etkinliğinde, 2015 yarışını Milano'ya karşı kaybeden İzmir, 2020 adaylık çalışmalarında ilk adımı atıyor.
Sunumda ABD'de sinema sektörü için yaptığı tasarımlarla tanınan Emrah Yücel'in hazırladığı 16 dakikalık tanıtım filmi gösterilecek.
Aynı toplantıda İzmir'in yarıştığı Brezilya'dan Sao Paulo, Tayland'dan Ayutthaya, Rusya'dan Ekaterinburg ile BAE'den Dubai de sunumlarını yapacak.
Adaylık sürecinde 2 kez daha sunum yapma fırsatı yakalayacak olan İzmir, Kasım 2013'de yapılacak oylamada 157 BIE delegesinden en fazla oyu almaya çalışacak.