Dolar
39.17
Euro
44.97
Altın
3,380.49
ETH/USDT
2,633.70
BTC/USDT
105,245.00
BIST 100
9,474.96
Ekonomi, arşiv, arşiv

İŞKUR meslek sahibi yaptı

"Umut Yıldızı Projesi" kapsamında düzenlenen kurslara katılan sokakta yaşayan, madde bağımlısı ve suça sürüklenme riski taşıyan bin 502 çocuk, meslek sahibi oldu.

25.08.2012 - Güncelleme : 25.08.2012
İŞKUR meslek sahibi yaptı

ANKARA - Fatma Can

İŞKUR, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TOBB işbirliği ile 2009'da başlatılan Umut Yıldızı Projesi, risk altında suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla uygulama konuldu. 
Çocukları bilinçlendirme ve bilgilendirmeyi hedefleyen proje kapsamında, düzenlenen kurslara katılan çocuklara mesleki eğitim verildi.
Proje kapsamında, garsonluk, grafik tasarımı ve aşçılık gibi mesleklerde eğitimler düzenlendi. 

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın