Dolar
32.57
Euro
34.95
Altın
2,316.35
ETH/USDT
3,125.50
BTC/USDT
64,229.00
BIST 100
9,722.09
Ekonomi

İlk yerli tünel açma makinesi tanıtıldı

E-Berk Makine ve Metalurji AŞ'nin ürettiği Türkiye'nin ilk yerli tünel açma makinesinin tanıtımı yapıldı.

10.05.2017 - Güncelleme : 10.05.2017
İlk yerli tünel açma makinesi tanıtıldı

ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, E-Berk Makine ve Metalurji AŞ'nin ürettiği Türkiye'nin ilk yerli tünel açma makinesinin tanıtımı dolayısıyla Anadolu Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen törene katıldı. 

Arslan, burada yaptığı konuşmada, tünel açma makinesinin Türkiye'deki birçok projede kullanıldığını belirterek, "Şimdi hedefimiz İstanbul'da yapacağımız 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde 16,8 metre çapında tünel delme makinesi kullanmak. Bunları her projede özel olarak sipariş etmek zorundasınız. Tünelin çapı ve zeminin yapısı gereği özel olarak imal ettiriyorsunuz. Bugün dünyanın 8. tünel delme makinesi üreten ülkesi haline geldik." ifadelerini kullandı.

"İhracata verilen destek üç katına çıkacak"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de ihracata verilen desteğin bu yıl en az üç katına çıkacağının altını çizerek, 2016'da yaşanan sıkıntılara rağmen yatırım teşvik sisteminin revize edildiğini söyledi. Verilen teşvikler hakkında bilgi veren Zeybekci, "Türkiye, dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemine sahip." dedi.

Makine, Ergene Projesi’nde kullanılacak

E-Berk Makine ve Metalurji AŞ tarafından üretilen 3,25 metre çapında, 92 metre boyunda, 175 ton ağırlığında ve 800 KVA gücündeki Milli Tünel Açma Makinesi, Tekirdağ'da Ergene Derin Deşarj Tünel ve Arıtma Projesi’nde kullanılacak.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın