
Ekonomi Bakanı Çağlayan, Suudi Arabistan ile ticareti 2012 yılında 6 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.***
CİDDE - İrfan Sapmaz
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Cidde'deki bir otelde gerçekleştirilen ''Sektörel İBF'' toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde gerek Türkiye'de, gerekse Suudi Arabistan'da bir çok toplantı düzenlendiğini ifade ederek, artık uygulamaya geçilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin büyüyen bir dev ülke konumunda olduğunu dile getiren Çağlayan, ''2002 ile 2011 yılları arasında Suudi Arabistan ile ticaretimizi 5 milyar dolara çıkardık. Önümüzdeki yıl bu rakamın 6 milyar dolara çıkacağına inanıyoruz'' diye konuştu.
İki ülkenin toplam ihracatının 700 milyar dolara doğru ilerlediğini kaydeden Çağlayan, yüzde 6'ya karşılık gelen bu rakamın en az yüzde 16'ya çıkartılması gerektiğine dikkati çekti.