
Zorunlu olduğu halde sigorta yaptırmayanların yol açtığı hasarlardan doğan mağduriyet Güvence Hesabınca karşılanıyor.***
ANKARA - Recep Demir
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası), Tüp Gaz Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası gibi kanunla yapılması zorunlu hale getirilen sigortaları yaptırmayanların yol açtığı hasarlarda mağduriyetin önlenmesi amacıyla kurulan Güvence Hesabınca karşılanan hasar, 166 milyon 824 bin lira oldu.
Bunlara iflas eden veya mali açıdan zor durumda olan sigorta şirketlerinin ödeyemediği hasarlar da eklenince, Güvence Hesabının karşıladığı hasarın toplamı 228 milyon lirayı geçiyor.
Güvence Hesabı Müdürü Abdulkadir Küçük AA muhabirine yaptığı açıklamada, son verilere göre Türkiye'de 14 milyon civarında motorlu aracın bulunduğunu ve bunların yaklaşık dörtte birinin trafik sigortasının olmadığını bildirdi.
Bu araçların karıştığı trafik kazalarında, büyük mağduriyetlerin ortaya çıkabildiğine dikkati çeken Küçük, Güvence Hesabı'nın bu mağduriyetleri gidermek için kurulduğunu söyledi.
Küçük, ''Bu araçların neden olduğu kazalarda zarar gören 10 binlerce kişiye mağdur olmamaları için elimizi uzatmışız. Sadece trafik kazalarında değil, İstanbul'daki Davutpaşa, Ankara'daki OSTİM patlamaları gibi tehlikeli maddelerden kaynaklı patlamalarda da güvence hesabı devreye girdi'' diye konuştu.